Fartsfylt seier i Sandefjord – Elverum

Fartsfylt seier i Sandefjord

Runar – Elverum 32-34 (14-16)

Etter to strake serietap for Elverum, så var det nå på tide å gå løs på enda en tøff oppgave borte mot Runar. Innledningen av kampen blir preget av at det er to lag som vil veldig mye, og av to sterke forsvar. Selv om Christoffer Rambo var tilbake på parketten, så var det en annen Runar-spiller som stjal rampelyset. Målvakt Mats Bjørnstad stod som en vegg det første kvarteret, til frustrasjon for Elverum-spillerne. Til tross for Bjørnstad sitt storspill, så ledet Elverum 7-8 da førsteomgang var halvspilt. Mye takket være et godt forsvar og hurtig angrepshåndball.

Sandefjordingene fulgte Elverum som en skygge i denne omgangen. Da Elverum fikk mulighet til å gå tre mål foran, så dukket denne Mats Bjørnstad opp igjen. Elverum spilte seg altså frem til flere kvalifiserte sjanser, men slet med å omgjøre sjansene til mål. En tomåls ledelse til Elverum var nok en gang tatt igjen.

Det skulle omsider ikke ta lang tid før Elverum var foran. Med fem minutter igjen av omgangen kaster Runar ballen ut av banen, og Daniel Blomgren kunne enkelt kontre inn til ledelse 11-13. Samme svenske pådro seg en to minutters utvisning da klokken viste nøyaktig 28.00, og Kasper Furu kunne spasere inn en redusering bak Robin Haug i overtall. Spanske Antonio Serradilla ladet høyrearmen, og dunket inn et grunnskudd fra distanse. Elverum kunne gå til pause med ledelse 14-16, og slapp dermed billig unna i undertallsperioden.

Rett ut fra startblokkene i 2. omgang, og Blomgren var tilbake fra utvisning. Han gikk rett opp i lufta og satte inn sitt tredje mål for kvelden. Simon Mizera var kommet inn i Elverum-buret etter hvilen, men han maktet ikke å stoppe de to første skuddene fra Runar.

De fem første minuttene av 2. omgang var det bare for publikum i hallen å holde seg fast. Fra pauseresultatet 14-16, var stillingen plutselig blitt 19-19. Det var to ekstremt kontringsvillige lag som kom ut fra pausepraten. Klokken viste 40.15 da Kassem Awad utliknet til 22-22, samtidig som Runar pådro seg en utvisning.

Det gikk så fort i Runarhallen denne kvelden, at TV-kameraene ikke klarte å henge med da Serradilla kontret inn 24-25. Omtrent samtidig måtte den 33 år gamle Rambo ut på benken for å ta seg en pust i bakken, forståelig nok. Etter halvspilt 2. omgang ledet Elverum 24-27.

Etter en lekkerbisken av en scoring, en flyver plassert i mål av Serradilla, gikk det igjen fort i Runarhallen. Rambo tilbake på banen i en voldsom fart, og Hubert Larsen hang på så godt han kunne. Dagens dommerpar endte opp med å måtte prate sammen, og ble enige om at nummer 5 hos Elverum hang helt greit med, og fikk kun to minutter på benken. I overtallet utnyttet Robin Wulvik sjansen til å redusere til 27-29, etter at både elverumforsvaret og Mizera skled på det som så ut som en glatt bane. Med ni minutter igjen på klokken ledet Elverum 27-30.

Bortelaget økte ledelsen med et mål før Runar-benken så seg nødt til å ta timeout. Runar-benken fikk ikke det svaret de ønsket seg, da Kasper Syvertsen svarte med et skudd som gikk i bakken og over mål.   Børge Lund og Raymond Hamar ventet til siste minutt med å legge timeout-kortet sitt, da Runar var to mål bak, ute mann-mot-mann og hadde lukten av poeng. Tobias Grøndahl kunne etter timeouten ta en liten piruett og sette den velkjente spikeren i kista. Selv om Runar gjorde et iherdig forsøk, så var det ikke nok til å stjele med seg poeng. Elverum kunne til slutt juble for seier 32-34, i det som ble en fartsfylt håndballkamp.

KAMPFAKTA!
Runarhallen
Tilskuere: 825

Mål Elverum: Daniel Blomgren (6), Tobias Grøndahl (7), Antonio Serradilla Cuenca (5), Magnus Søndenå (4), Kasper Thorsen Lien (4), Kassem Awad (3), Sindre Heldal (3), Kristian Hübert Larsen (2).

Toppscorer Runar: Christoffer Rambo (7)