Vi møter Runar i kveld! – Elverum
Foto: Veronika S. Larsen

Vi møter Runar i kveld!

Runar kommer med god selvtillit etter å ha slått både Kolstad, Halden og Kristiansand den siste tiden. I forrige oppgjør mot Kristiansand lå de lenge under, men med en Christoffer Rambo tilbake igjen fra skade så snudde de hvitkledde fra Haukerød kampen på Sørlandet. Runar ligger på 7.plass før den syvende serierunden i Eliteserien. Etter en dårlig start står de nå med tre strake seire, og møter et Elverum som har tapt to kamper på rad mot sterke lag som Arendal og Kolstad.    

For Sandefjordgutta er det naturlig at den tidligere landslagsspilleren Christoffer Rambo drar det aller meste av lasset. Den tidligere Elverumspilleren er en ekstremt god skytter med veldig god erfaring etter mange år i tysk bundesliga og landslagsspill. Elverum må ta ekstra hensyn til han når lagene møtes onsdag klokken 18:30 i Runarhallen. Men Runar er mer enn bare Rambo. Tord Lea Knutsen er toppscorer i serien, og etter overgangen fra Sandnes har han virkelig imponert. Mot Kolstad dunket han inn ball på ball i Runars gode 7 mot 6 spill. Knutsen har et godt driv med ballen og har et giftig skudd når han får plass.    

På linjeposisjonen er Sandefjordlaget sterke. Sander Myklebust viste i fjor at han virkelig er en god spiller, og i år har han fått selskap av den fysisk sterke Kasper Syversen inne på linjen. Med to så gode linjespillere er det åpenbart at et 7 mot 6 spill vil fungere godt. Når man tillegg har skyttere i samtlige posisjoner kan dette bli en utfordring for Elverum i kampen. På kantene har Robin Wulvik vært god, mens på venstrekanten har ungguttene Preben Gram og Fredrik Venemyr spilt det meste av tiden.      

Laget til Runar er veldig rutinert, med mange spillere som har stått i tøffe kamper i mange år. Tobias Ruvesjø og Martin Lindell har spilt på øverste nivå i Norge og i utlandet i over 10 år hver, og de vet akkurat hva som skal til for å vinne jevne kamper.

Forhåpentligvis har Elverum en god slagplan på hvordan de skal stoppe Runars spillere, og hvordan de skal lage mål mot Runars 6-0 forsvar. Elverum må snu trenden med to tap. Riktignok fra en tøff bortekamp i Arendal og mot et hardt satsende Kolstad. I begge kampene spiller laget til Børge Lund fin håndball, og de får mange gode muligheter for å vinne kampene, men slurv i avslutninger og matchavgjørende redninger av motstanderlagets målvakter gjør at Elverum står med 8 poeng etter 6 kamper.

Elverum savner fortsatt lagkaptein Endre Langaas, men både Kassem Awad og Kristian Hubert Larsen har gjort det godt den siste tiden. Bak i banen viser Elverum at de har stor bredde. Peter Lucaks viste hva som bor i han da han fikk sjansen mot Kolstad i Håkons hall på lørdag. Vi håper på fulltreff og to poeng i den tøffe kampen mot Runar. Ta turen til hallen for å hjelpe Elverumsgutta. HEIA ELVERUM!