Elverum med storseier mot Lovcen! – Elverum

Elverum med storseier mot Lovcen!

Elverum – Lovcen-Cetinje 37-25 (17-13)

Elverum fikk en god åpen på årets europaeventyr. De hvitkledde som i anledningen spilte i et nytt design på draktene ledet 3-0 etter 5 minutter spill. Tobias Grøndahl var tydelig spillesugen og hadde tre av de fire første målene til vertene. Bakerst hadde også Robin Haug en veldig god start på kampen, og han var mye av grunnen til at hvitkledde ledet 5-2 etter 9 minutter av kampen.

Etter 14 minutter av kampen så satte Sindre Heldal inn 9-5 til Elverum med sin tredje scoring i kampen. Kantspilleren snappet en ball, og kontret enkelt inn et mål for et Elverums lag som hadde bestemt seg for å kjøre et voldsomt tempo fra start. Den gode starten ble avløst av en litt svakere perioden. Gjestene fra Montenegro var bare målet bak etter 21 minutter spilt, men en socring fra Daniel Blomgren sørget for at stillingen var 12-10 minuttet senere.

I de siste fem minuttene av omgangen var Elverum flinke i angrep. Godt angrepsspill resulterte i skudd fra god vinkel av Sindre Heldal, og like etter kom Tobias Grøndahl i en god posisjon. Begge spillerne var sikkerheten selv på labben og Elverum økte sin ledelse inn mot pause. Robin Haug hadde også noen gode redninger. Og da Grøndahl dunket inn nok en scoring i omgangens siste sekund gikk Elverum til pause med en ledelse 17-13.

2.omgang startet helt perfekt for Sindre Heldal og hans lagkamerater. Selv om gjestene startet med ballen så satte kantspilleren inn to kjappe mål på kontringer allerede før minuttet hadde gått. Etter 3 minutter av omgangen hadde Elverum økt fra å lede med fire mål til å lede med 7 mål. Gjestene var nødt til å ta en timeout etter ca 6 minutter av kampen, og da ledet Elverum 23-15

Kasper Lien ville ikke være mye dårligere enn kollagen Heldal på motsatt kant. Høyrekanten sørget for at hjemmelaget for første gang i kampen ledet med 10 mål. Det var spilt 13 minutter av den 2.omgangen, og da trodde de fleste i Terningen Arena at Elverum kom til å ta seieren. Elverum holdt gjestene på god avstand og ledet med samme differanse 10 minutter senere i kampen, og da var det ingen tvil om at de hvitkledde fra Elverum kom til å vinne denne kampen.

De siste minuttene ble en ren transport etappe for vertene. Kasper Lien løp inn to scoringer på rad, og stillingen var hele 36-24 i den målrike kampen like før slutt. Kampen endte 37-25 etter at Tobias Grøndahl og Kasper Lien avsluttet kampen med en nydelig flyver der sistnevnte var sistemann på ballen. Elverum fikk dermed en meget god start på gruppespillet i Europa.

Tobias Grøndahl ble toppscorer for Elverum med 9 mål.

Takk til alle som fulgte oss. Nå venter ny hjemmekamp fredag den 20.10, mot Kristiansand. Vi ses i hallen!