Fredag venter Kristiansand hjemme! – Elverum

Fredag venter Kristiansand hjemme!

Foto: Veronika S. Larsen

Etter storseieren i Europa på tirsdag, så venter Kristiansand til hjemmekamp i Terningen Arena. Etter mange år ute i Europa vet man at det å nullstille mellom kampene er en kunst i seg selv. Fredagens gjester har ikke startet sesongen veldig bra, og ligger akkurat nå helt nederst i Eliteserien for herrer. Med sine to poeng er det langt unna forventingene, og det begynner helt sikkert å spre seg en usikkerhet for laget som har satset ganske tungt de siste sesongene. Før denne sesongen tok Victor Skillhammer over som trener, men svensken har fungert i en spillende rolle ettersom at KRS har slitt enormt med skader så langt.    

Jonas Elverhøy kommer tilbake igjen til sin gamle hjemmebane. 18:00 kommer den høyreiste Elverumsingen til å kjempe mot moderklubben om to poeng.

Venstrebacken har slitt med skader de siste sesongene, men med sine 204 cm er det et enormt potensial i 2000-modellen. I KRS er det en jevn stall uten de store stjernene, noe også målscorerfordelingen viser. Deres toppscorer er linjespiller Sasser Sonn med 4,1 mål i snitt. Dansken har vært god til nå i sesongen.    

Ute på høyrekanten har KRS en veldig bra duo i Mikkel Mortensen og Tollef Lindqvist. Spesielt Mortensen har vært god. I den eneste seieren de har i år, var dansken viktig med sine 7 mål da Bækkelaget ble slått nede på Sørlandet. På høyre bakspiller har Preben Nord-Varhaug levert fint i skadefraværet til Øyvind Frigstad. Frigstad var skadeplaget, og kom tilbake fra skade, men var uheldig allerede i første kampen da han brakk armen på nytt.    

KRS har også den danske duoen Anders Hansen og Loke Brassen. To gode målvakter som kan stenge buret på gode dager. Det er generelt ganske mange danske spillere i KRS, og de har hentet en rekke spennende, unge spillere. Det blir spennende å se om de klarer å ta de stegene som skal til for at sørlendingene skal klatre på tabellen utover sesongen. I midten har de også lillebroren til Stine Bredal Oftedal. Herman er en kjapp playmaker som også er god til å lage mål for KRS.    

I Elverum er det god stemning etter en god kamp i Europa, men de vet også at de må være 100% om de skal ha mulighet til å ta poeng mot gjestene på fredag klokken 18:00. En glede for hjemme supporterne er at Endre Langaas ser ut til å være tilbake på parketten. Kapteinen fikk noen minutter på tirsdag, og det kan hende at han får noen flere minutter i denne kampen. En spiller som virkelig er i form, er målvakten Robin Haug. Han er garantert en spiller som Skillehammer og resten av hans lag har snakket om hvordan de skal overliste.      

Ta turen til Terningen Arena på fredag. Vi ses!