Elverum vinner mot Kristiansand, og er klare for nye utfordringer i Europa! – Elverum

Elverum vinner mot Kristiansand, og er klare for nye utfordringer i Europa!

Elverum – Kristiansand 27 – 26 (16-10)

Fredag kveld var det klart for After Work og eliterseriekamp i Terningen Arena. Gjestene fra Kristiansand Topphåndball hadde så langt i sesongen kun en seier å vise til, og det var store forventninger fra hjemmepublikummet om at poengene skulle bli igjen i Terningen Arena.

Kristiansand Topphåndball hadde med seg en god, gammel kjenning i lagoppstillingen, og elverumsingen Jonas Elverhøy ble godt mottatt av hjemmepublikummet.

Kampen startet jevnt og lagene fulgte hverandre de første ti minuttene. Etter 11 minutter gikk Elverum opp i en tomålsledelse, og hadde etter dette god kontroll på omgangen. Forsvaret var tålmodige og sørget for at det ble vanskelig for Kristiansand å spille etablert angrep. I tillegg hadde vi en heltent Simon Mizera i mål som til tider sto som en vegg. Dette førte til gode kontringsmuligheter, noe som vingene våre Sindre Heldal og Kasper Thorsen Lien vet å sette pris på. Til pause var stillingen 16-10. Dette til tross for at guttene til tider hadde utfordringer med å sette ballen bak Kristiansand sin målvakt Loke Brasen.

Publikum satt i pausen med en følelse av at Elverum hadde denne kampen i sin hule hånd, og at det skulle mye til for at dette ikke skulle holde til seier.

Den tankegangen skulle vise seg å være feil, og 2. omgang ble langt mer dramatisk enn man hadde håpet på.

For Kristiansand startet 2. omgang langt sprekere enn Elverum, og på kort tid hadde de spist opp halvparten av Elverum sin seksmålsledelse. Anført av Tollef Lindquist skapte dette en ekstra tenning hos Kristiansand guttene, som stadig bet seg fast et par mål bak Elverums guttene. Elverum klarte allikevel å bite tennene sammen, og ledet stadig kampen. Med et par minutter igjen på klokka var ledelsen oppe i tre mål. De siste to minuttene skulle vise seg å bli i overkant dramatiske, og det var et lettelsens sukk som gikk gjennom Terningen Arena da sluttsignalet gikk og vi kunne juble for seier, 27-26.

Elverums guttene har allerede i dag begynt å forberede seg på neste utfordring i Europa League, da bortekamp mot Kadetten Schaffhausen venter førstkommende tirsdag.

Neste hjemmekamp i Terningen Arena er 8. november da Drammen kommer på besøk og det skal kjempes om semifinale plass i NM. Billetter til denne kampen slippes i morgen, søndag klokken 19.30