Til Sveits for å jakte EL-poeng! – Elverum

Til Sveits for å jakte EL-poeng!

På tirsdag venter kamp nummer to for Elverum ute i Europa. Denne gangen er det Kadetten Schaffhausen som står på motsatt banehalvdel. Elverum har tidligere spilt i Champions League mot sveitserne og det var nettopp i denne arenaen eventyret startet med sine første poeng i september i 2015. Med seier 31-30 anført av en ellevill Luka Mitrovic kunne de hvitkledde virkelig begynne å se oppover i Europasammenheng. Siden den gang har klubben spilt i Europa vært eneste år, som oftest i Champions League, men denne gangen skal de måle krefter i EHF European League.      

Tirsdagens motstander er ingen lettvekter i internasjonal håndball. Selv om håndballnasjonen Sveits ikke er den største, så har Kadetten vært helt der opp i mange år og har et veldig voksent budsjett. Laget har hentet inn mange internasjonale spillere, og har hatt god suksess med dette. Elverums talentutvikler, Kristian Bliznac var innom klubben før han gikk til Elverum som spiller.        

På dagens Kadettenlag er det en del gode spillere. Polske Ariel Pietrasik er en veldig målfarlig venstre bakspiller som dunket inn hele 8 mål i den første runden mot Flensburg. Det tyske storlaget knuste Kadetten, men det var også den tøffeste kampen i gruppen for det sveitsiske laget som har ambisjoner om å komme seg videre fra gruppa. Tyske Torben Matzken er hentet inn fra Fuchse Berlin, og er spilleren som skal styre spillet. Matzken slo aldri igjennom i Berlin, men har levert gode prestasjoner i Sveits gjennom sine tre sesonger der.        

På kanten har Islandske Odinn Rikhradsson levert varene. Høyrekanten er en del av det islandske landslaget og har til tross for sin relativt unge alder opplevd en del på håndballbanen. Han har tidligere spilt i GOG og Team Tvis Holstebro, og har deltatt i flere mesterskap for hjemlandet sitt. Med sitt enorme tempo er han en veldig målfarlig spiller, noe 110 mål i European League i forrige sesong viste.      

I tillegg til nevnte spillere har de den spanske midtspilleren Joan Canellas. En meget rutinert spiller som har mange år på det spanske landslaget. Tempoet er ikke det samme i beina lenger, men Canellas er en klassespiller med sitt eminente håndballhode. 37-åringen har spilt i en rekke toppklubber og i mange mesterskap.      

Elverum reiser til Sveits i håp om å ta poeng. Dette er fort en nøkkelkamp i kampen om å gå videre fra denne gruppen. Flensburg anses som favoritter, mens Elverum og Kadetten er de to lagene som skal kjempe om den siste plassen til å gå videre. Elverum stiller med fullt mannskap og det blir spennende å se om Endre Langaas får mer spilletid i denne kampen. Kampen har avkast 18:45, og kan følges på handball-kanalen.  

VI går for to poeng! HEIA ELVERUM!