Fightet om poeng i Sveits! – Elverum

Fightet om poeng i Sveits!

Kadetten-Elverum 32-30 (18-12)

Det var vertene som fikk den beste starten på kampen i Sveits denne kvelden. Elverum slet offensivt, og lå under 3-1 etter 8 minutter. Kasper Thorsen Lien fikk hull på byllen da han satte inn en redusering etter et litt svakt, men tålmodig overtallsspill av de svartkledde fra Elverum. Etter 13 minutter ledet hjemmelaget 7-4 etter at Torben Matzken satte inn sitt tredje mål i kampen. Elverum slet offensivt og spilte på litt for små marginer, noe som gjorde at et godt hjemmelag fikk gode muligheter i sitt kontra og ankomstspill.

Elverum hang godt på hjemmelaget, etter 16:30 spilt var de bare to mål bak og fikk en god mulighet i overtall til å spise enda mer innpå hjemmelaget. Daniel Blomgren sørget for at Elverum kun var målet bak da han satte en ball i undertallet. Dessverre fikk hjemmelaget raske mål etterpå, og da lagene var like mange igjen hadde ikke Elverum spist innpå noen ekstra baller, men differansen var fortsatt to mål etter at Sindre Heldal satte en ball i nettet.

I undertall fikk Elverum det tøft de neste minuttene. 0-3 etter at to av målene til hjemmelaget kom i det åpne målet. Kadetten var gode i denne perioden, og ledet hele 13-8 før Kristian Hubert Larsen reduserte. Joan Canellas sørget for at Kadetten ledet med 5 mål med to minutter igjen av 1.omgang. Den spanske stjerna hadde nettet fire ganger på fire forsøk i 1.omgang. Elverum hadde muligheten til å spise innpå, men igjen fikk Sveitserne muligheten til å sette to baller i det åpne målet til Elverum. Stillingen til pause var 18-12. etter en omgang med masse tekniske feil fra laget fra Innlandet.       Lagene startet ganske jevnt i den 2.omgangen, men Elverum klarte ikke å spise inn noen mål de første 8 minuttene. Thorsen Lien kontret inn noen baller, men det var fortsatt en del tekniske feil som gjorde at hjemmelaget fikkgode muligheter i kontraspillet sitt. Etter 10 minutter av omgangen var stillingen 24-18 etetr at Grøndahl satte et fint mål etter han gikk av en spiller offensivt.

Elverum satte to kjappe baller ved Thorsen Lien, og da var Elverum kun fire mål bak. Vertene måtte ta en timeout etter at Elverum hadde spilt bort en god mulighet til å kun komme tre mål bak. Endre Langaas sørget for at Børge Lunds gutter var bak 24-21 etter 14 minutter av 2.omgang. Da begynte man å få tro på at det kunne gå. Tobias Grøndahl fikset et straffekast som han selv satte i mål, og da var Elverum kun to mål bak sveitserne.

Etter 20 minutter hadde Elverum muligheten til å kun vøre målet bak, men en brøyt gjorde at Kadetten fikk muligheten til å øke til 27-24, noe de også gjorde etter et godt angrepsspill. Elverum hang på, men klarte ikke å hente noen flere mål inn mot det 25 minutt. Elverum lå bak 30-27 etter at Odinn Rikardsson satte inn et straffekast og Elverum måtte spille to minutter med en mann mindre på banen.

Torben Matzken sørget for at hjemmelaget ledet med tre mål med ca 2:30 igjen, men Magnus Søndenå sørget for at Elverum hadde muligheten for poeng med 2 minutter igjen av kampen. Dessverre for Elverum ble det en to minutters utvisning med under to minutter igjen. Den muligheten lot ikke Kadetten gå fra seg, selv om Elverum hadde muligheten til å komme ett mål bak. Sveitserne vant til slutt 32-30 etter en bedre 2.omgang av Elverum.

Toppscorer Elverum: Magnus Søndenå, 6mål.