Klare for Halden på bortebane! – Elverum

Klare for Halden på bortebane!

Etter en passe god kamp ute i Europa er det en tøff bortekamp som venter Elverums håndballherrer. Laget skal ned til svenskegrensen for å kjempe om to nye poeng i Eliteserien for herrer. Halden har startet litt varierende til nå i årets sesong, og ligger på en 10.plass før kampen mot Elverum. Elverum har også variert litt, men har tatt seks seire og tapt to kamper til nå i sesongen. Vertene har slått Nærbø, Arendal og siste seier kom mot Kristiansand hjemme i egen Arena.    

Halden er litt sånn som Elverum, mange spillere gjør det fint i klubben og blir hentet til større klubber etter noen sesonger i klubben. Mange av fjorårets nøkkelspillere er borte, men laget som trenes av Jan Thomas Lauritzen har gode tradisjoner med å finne gull. Mikkel Madsen har kommet inn som midtre bakspiller, og den danske playmakeren har gjort sine saker godt. Etter 8 kamper er han Haldens toppscorer med 40 mål på sine 8 kamper.    

Jørgen Jansrud har vært god en årrekke for Haldenserne. Den tidligere Elverumsspilleren har et veldig høyt toppnivå med et godt skudd som sin fremste egenskap. I tillegg er han meget bra bakover i banen. Jansrud har utviklet seg til å bli en av de aller viktigste spillerne som er i Halden, og er også en av de mest rutinerte. Kristian Lornstad er også en spiller fra Innlandet som har utviklet seg godt under ledelsen av Lauritzen.    

Halden har også gode målvakter som kan stenge buret når Elverum kommer på besøk klokken 18:00 på søndag. Spesielt Nicolai Neupart holder et høyt nivå og er ofte linket til større klubber. I Elverum er alle spillere med. De hvitkledde fra Østerdalen er helt nødt til å gjøre det bedre de første 40 minuttene enn hva de gjorde mot Kadetten i midtuka. I kampen mot Sveitserne var det veldig gledelig å se at kaptein Langaas fikk mange minutter på parketten. Vi gleder oss veldig til en tøff bortekamp mot Halden. Bli med å støtt gutta.

HEIA ELVERUM!