Halden – Elverum 27 -30 – Elverum

Halden – Elverum 27 -30

Det var Halden som kom best i gang i Tistedalshallen, mot Elverum som hadde litt startvansker. De så nesten ut til å ta med seg de tekniske feilene fra kampen mot Kadetten. Kontringsvillige Halden var skarpe og utnyttet feilene Elverum gjorde. Da Grøndahl gjorde sin tredje tekniske feil allerede etter åtte minutter, kunne Kristoffer Henriksen kontre inn til 5-4 til Halden. Magnus Søndenå sørget for at det var balanse i regnskapet i neste angrep.

De første ti minuttene blir preget av at begge lag gjør angrepsfeil, og to keepere som sliter med å få tak. Selv om Robin Haug tok et par baller, så endte returene opp i hendene til en Halden-spiller. Det skulle gå hele 10 minutter før Halden-målvakt, Neupart, noterte seg for sin første redning på stillingen 7-6. Da den danske målvakten kom i gang, så kom det tre kvalifiserte redninger på kort tid. Det var før Simen Søgaard kontret inn sin andre scoring for dagen, og stillingen 7-7 etter snaut 14 minutter. Halden valgte å ta timeout etter 15.38, etter at Tobias Grøndahl sendte Elverum foran 7-8 på straffekast. Det var midlertidig Elverum som kom best ut av timeout, og var oppe i ledelsen 8-10. Det varte ikke lenge, for da Neupart plukket noen skudd, og Halden prikket skudd fra 9 meter, så var 8-10 fort snudd til 11-10 i favør Halden. En straffescoring fra Grøndahl, og dagens første scoring for Kassem Awad gjorde at kampen igjen var snudd. Da Jørgen Jansrud klinket inn 12-12 etter drøyt 24 minutter, valgte Børge Lund å legge det grønne timeout-kortet.

De siste minutter av førsteomgang skjedde det mye på kort tid. Først ble Halden avblåst for en klar brøyt, før ungarske Peter Luckacs plutselig var i lufta uten pasningsalternativ. Den ballen endte hos Halden som kunne gå på kontring. Robin Haug vartet opp med en strålende redning, ikke bare én, men to ganger det siste minuttet. Takket være Haug kunne Elverum gå til pause med ledelsen 14-15.

Etter hvilen var det Elverum som var skarpest. To kjappe scoringer fra Helland Anderson gjorde at Elverum tidlig i omgangen var tre mål foran. Det skulle ikke mer til enn to bomskudd for Elverum sin del, så hadde hjemmelaget igjen tettet luken og utliknet. 17-17 etter 35 minutter.

Da kampuret viste 15.53 gikk Grøndahl frem til straffemerket, og playmakeren var feilfri fra straffemerket denne kvelden. Drøyt halvveis i omgangen var Elverum oppe i 21-25, etter noen fine redninger fra Haug og et Elverum-lag som var effektive offensivt.

Tidligere Elverum-spiller, Jørgen Jansrud, har mye av æren for at denne kampen var jevn lenge. Sammen med Neupart holdt de på egen hånd Halden inne i kampen, men mot slutten viste Elverum at de hadde nok krefter til å dra i land seieren. Det ble en jevnspilt kamp denne kvelden, hvor hjemmelaget gang på gang tettet den lille luken som Elverum stadig fikk. De siste ti minuttene bestemte Robin Haug seg for å stenge buret, og da var det ikke lenger tvil om hvor poengene gikk hen.

Simen Søgaard  fikk virkelig vist seg frem i dag, og satte den berømte spikeren i kista i det siste spilleminuttet, 26-30. Halden fikk pynte på sluttresultatet, som endte 27-30 til Elverum.