2 poeng hjem fra Bergen! – Elverum

2 poeng hjem fra Bergen!

Viking TIF-Elverum 23-34 (12-20)

Det var ingen god start på kampen for Elverum sin del i Bergen. Hjemmelaget hadde kommandoen og ledet 3-1 etter 6 minutter. De hvitkledde var slurvete i både avslutningene og i pasningsspillet, noe som gjorde at hjemmelaget spilte på seg god selvtillit. Carl Gabrielsson økte også til 4-1 før Antonio Serradilla sørget for at Elverum var to mål bak etter et fint gjennombrudd.

Simen Søgaard sørget for at lagene var like langt etter 12 minutter da han satte inn 6-6 etter en effektiv kontring fra bortelaget. Magnus Søndenå sørget for at Elverum ledet kampen for første gang etter 14 minutter. Nok en god kontring var resepten for å lykkes for Børge Lunds gutter. Østerdølene var gode i denne perioden av kampen. Fra å ligge under 7-6 gikk de opp i en 11-7 ledelse før Christoffer Huus reduserte for Viking TIF etter 18 minutter.

Daniel Blomgren økte til 14-9 etter 20:30 spilt, og nok en gang var det en effektiv kontring som sørget for målet til Elverum. De hvitkledde fortsatte å kjøre over Viking i den neste perioden av kampen. En treffsikker Simen Søgaard viste vei, og hans lagkamerater fulgte også med. 3 minutter før pause ledet Elverum 18-10. Elverum gikk til pause på stillingen 20-12 etter at Elverumsingene Eirik Soløst og Simen Søgaard satte hvert sitt mål like før pause.

Gjestene fra Innlandet ledet med 10 mål tidlig i 2.omgang da Serradilla satte inn 23-13 for Elverum. Lagene fulgte hverandre jevnt i målprotokollen de neste ti minuttene. Elverum ledet noen ganger med ti mål, og om Viking TIF reduserte så var Elverum frempå igjen for å øke til de ti målene igjen.

I den 2.omgangen fikk mange spillere som kanskje ikke har spilt mest til nå, stå store deler av omgangen. Eirik Soløst og de andre tok godt vare på muligheten. Hjemmelaget klarte ikke å komme noe nærmere, og det hele virket veldig komfortabelt for Elverum. Oscar Starck fikk også noen verdifulle minutter da han spilte de siste 15 minuttene. Svenske som nylig var tatt ut på det svenske landslaget svarte også med sin første scoring for klubben.

Selv om gjestene ikke hadde god kontroll så var det ikke en enkel oppgave mot Viking som aldri ga opp. Lagene hadde samme måldifferanse gjennom hele kampen. Elverum satte også inn den lovende målvakten Scott Wolkoff. 2005-modellen som er vokst opp i Elverum viste seg tilliten verdig og hadde noen gode redninger, noe som sørget for at Elverum tilslutt vant 34-23. Simen Søgaard satte inn kampen siste mål, og ble med det toppscorer med 9 mål på 9 skudd. En meget sterk kamp av Søgaard. Nå venter Flensburg til uka.

Toppscorer Elverum: Simen Søgård, 9 mål Toppscorer Viking TIF: Christoffer Huus, 4mål.