LEGENDEN ER TILBAKE I BURET!!! – Elverum

LEGENDEN ER TILBAKE I BURET!!!

Elverum Håndball har blitt satt i en krevende situasjon etter at to av våre målvakter de siste ukene har fått påvist avrevet korsbånd i kneet. Simon Mizera pådro seg en skade under landskamp, mens Robin Haug fikk seg en smell så sent som tirsdag kveld i møte med Flensburg i EHF European League!

Onsdag fikk Robin Haug påvist avrevet korsbånd, og dermed sto A-lagstroppen med bare en gjenværende målvakt, Elverumsingen Scott Wolkoff.

Allerede tirsdag kveld, omtrent samtidig som Haug ble ført av banen mot Flensburg begynte Nils Kristian Myhre og sportslig utvalg å sondere mulighetene i markedet og i dag kan vi meddele at Elverum har blitt enige med en gammel kjenning i svart og hvitt, nemlig Morten Nergaard!

Nergaard har skrevet kontrakt med Elverum ut sesongen, og er spilleklar allerede i lørdagens kamp mot Sandnes (kl: 15:00 i Terningen Arena)

Nergaard har egentlig lagt skoene på hylla flere ganger, men gjort comeback på banen gang etter gang, denne sesongen spiller han kamper for 2.divisjonsklubben Alta, men er nå løst fra kontrakten og er klar for Elverum igjen!

Myhre fornøyd med å lande avtale med Nergaard

«Vi ønsket en rask løsning på plass inn mot kampen mot Sandnes. Morten er glad i Elverum, og har sagt ja til å hjelpe oss i en vanskelig situasjon for klubben», sier Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg til EHH.no

«Morten er en vinnerskalle. Han vil være med på å skape trygghet og erfaring i garderoben, så får vi se hva han klarer å tyne ut når vi kommer til kampene», sier Myhre.

FORNØYD: Nils Kristian Myhre i Sportsligutvalg er fornøyd med en rask løsning på målvaktsituasjonen i klubben! Foto: Magnus Stenseth

Nå er Morten Nergaard tilbake i Terningen Arena, sist han spilte her var det som Halden-spiller i 2021, men nå er han tilbake i svart og hvitt!

Slik oppsummerer tidligere Elverumsspiller Lasse Lundby, Mortens karriere fram til 2021:

Mannen som ble født en vinterdag i 1987. Som begynte å spille håndball i Rolfshallen tidlig i barneskolen, en karriere som startet som midtspiller der han ikke akkurat var sjenert med å sette ballen i mål. Men på grunn av mangler på målvakter ble han satt i målet da han var 13-14 år. En oppgave som han mestret fra dag 1. Med sitt enorme håndballhode så var det mange som så tidlig at dette talentet var helt unikt. Det var lenge en liten usikkerhet om balltalentet kom til å velge fotball, men da han var 15 tok han valget om at det var håndballspiller han skulle bli.

Her er de tre spillerne foran 2011/2012-sesongen som er født og oppvokst i Elverum. Fra venstre Erik Torsteinsen Toft, Morten Nergaard og Lars Nordberg.

Han ble tidlig hentet opp i A-lagsstallen, og han var allerede fra han var 16 år en spiller som kunne komme inn å levere. Spillet hans var som regel bra selv om han var ung, men det var evne til å alltid spille bra i de viktige kampene som gjorde at Nergaard tidlig ble sett på som noe unikt. Noe som også i den senere tid har vært varemerket til målvakten. Nergaard var med på å rykke opp til Eliteserien med barndomsklubben i 2005, og han fikk også æren av å starte Elverums første eliteseriekamp i 2006, bare 18 år gammel.

I sine første år som eliteseriemålvakt så varierte han en del, men hver gang Elverum så seg nødt til å hente inn en mer rutinert målvakt, så virket det som om Nergaard alltid skulle vise at klubben brukte unødvendige penger. Elverum hentet en islending, tunisier og til og med spillere som hadde landskamper for Norge, men gang på gang ble de dyre signeringene sittende på benken fordi Nergaard leverte alltid varene.

Morten Nergaard er klar for kamp mot Falk!

Morten hadde vist ved flere anledninger at han var god, men hans virkelige gjennombrudd kom da han stengte målet i sluttspillfinalen i 2008. DHK med Frode Hagen og Glenn Solberg skulle bare spasere inn til nok en tittel, i en kamp som var deres siste, men Nergaard og resten av laget leverte en håndballskrell som man kanskje ikke har sett siden den gangen. Etter dette begynte Elverum virkelig å ta steg. Og den viktigste bærebjelken av de alle var nettopp Morten Nergaard.

I 2012 skulle han for første gang prøve seg i utlandet, men etter en dominoeffekt av at målvakter byttet klubb endte han opp igjen i Elverum etter kun noen måneder etter han hadde reist til Aalborg. Denne hendelsen gjorde også kanskje at han fant ut at han trivdes veldig godt i de trygge rammene i Elverum. Han hadde en rekke tilbud senere, men valgte alltid å takke nei til disse, fordi han ville spille i barndomsklubben sin. Her spilte han helt frem til våren 2019.

I sin tid i klubben vant han alt han kunne vinne. Tre ganger var han med på å vinne eliteserien, NM vant han to ganger, mens sluttspillet har han vunnet hele ni ganger i Elverumsdrakta. Han har i tillegg spilt Champions League for klubben i fire sesonger, der han mest minnerike kamp var da han ble toppscorer mot Naturhouse La Rioja eller da han var med på å vinne mot Montpellier.

Etter han annonserte at han skulle legge opp hadde han ett halvår med hvile før han gjorde comeback for Fjellhammer. Den gangen hjalp han lørenskogklubben med å rykke opp, deretter ble det noen sesonger i Halden. Her var han tidvis helt outstanding da han ble kåret til banens beste i 5-6 kamper på rad, noe som var med på å hjelpe Halden til å få fornyet plassen.»

Siden har Nergaard vært inne og spilt kvalifisering for Alta, før han denne sesongen fikk kontrakt med Alta og har spilt der fram til han nå ble klar for Elverum!

Vi ønsker legenden velkommen tilbake til Elverum og Terningen Arena, og ønsker han en god tur til hallen på lørdag på den lange vegen fra Hanstad til hallen!