Kamp med mental helse i fokus – Elverum

Kamp med mental helse i fokus

For en lørdag det kommer til å bli i Terningen Arena. Elverum setter søkelys på et viktig tema som mental helse når de tar imot Sandes til dyst. I tillegg er den største klubblegenden i nyere tid tilbake i barndomsklubben. Morten Nergaard er hentet inn for å erstatte Simon Mizera og Robin Haug som begge var uheldige med alvorlige kneskader med bare uker imellom. Veldig trist for guttene som hadde gjort sine saker bra for Elverum denne sesongen.    

Det er knyttet stor spenning rundt den tidligere kapteinens comeback i Elverum. Etter han «la opp» i 2019 har han blitt en klubbnomade. Han har vikariert i Fjellhammer i 1.divisjon, for Halden i to år i eliten og nå siste har han hjulpet Alta opp i 2.divisjon og bidratt i deres comeback i den divisjonen. Målvakten har holdt det ved like, men hvor stor er forskjellen fra kamper mot Tromsø og Storhamar når han nå skal opp mot en av årets overraskelser i serien, Sandnes? Svaret får du på lørdag 15:00 i Terningen Arena.       Nergaard har en egen evne til å bevise når han må. Han har lukket igjen buret til Elverum i 15 år og er den første man ville tatt med seg når kampene blir jevne. Søbakkengutten elsker å være i sentrum når ting skal avgjøres og har gjort det til sitt varemerke. At Elverums nummer 87 kommer inn med en mentalitet og vinnervilje er det ingen tvil om, så blir det spennende å se om han har det i seg enda. Det er tidlig å dømme etter en kamp, men han vil bli fulgt veldig godt med på når kan kastes i gang på lørdag.

Klarer han å stoppe den tidligere DHK-spilleren Martin Eberlein? Den høyrebakspilleren har et meget tungt skudd, og er årets toppscorer for Sandnes som ligger på en imponerende 6.plass før oppgjøret mot Elverum. Laget har 10 poeng og er tre poeng bak femteplassen, men bak seg er det veldig jevnt. Sandnes ligger kun tre poeng over Fjellhammer som ligger på kvalik. Bodømannen Emil Rodahl har også utviklet seg godt denne sesongen. Bakspilleren er også en målfarlig spiller som har et godt skudd og en veldig god fysikk.  Martin Helland hadde et år på rekruttlaget til Elverum da han gikk på folkehøgskole i byen. Den unge kantspilleren har også hatt en fin sesong, og har på mange måter fått sitt gjennombrudd denne sesongen. I målet har Sandnes Per Ingvald Bøe. Han må ha dagen om gjestene skal stjele med seg poeng i Terningen Arena på lørdag. Bøe har gjort mange gode kamper i målet denne sesongen, og han har også en god makker i Robart Jansen. 

Kampen har avkast 15:00, og i tillegg til å være en viktig kamp på det sportslige plan så er det i tillegg viktig da det er kampen for mental helse. Så ta med deg en venn du ikke har sett på lenge, spør noen du vanligvis ikke drar på kamp med eller kom som du er. Alle er velkomne til kamp, og det blir stort for oss med et hjerte for Elverum å se Morten Nergaard tilbake på banen. Vi ses i Terningen Arena!

Billetter kan du kjøpe her!