2 poeng i Nergaard-Comeback! – Elverum

2 poeng i Nergaard-Comeback!

Elverum-Sandnes 37-28 (21-13)

Det var et forrykende tempo fra begge lag innledningsvis av kampen. Lagene var like langt med 3-3 etter 3 minutter. Bakerst hadde Nergaard hentet frem sin første redning, men Sandnes kunne likevel juble for en 4-3 ledelse etter at de fikk et riktig dømt straffekast. Elverumsingen Simen Søgaard fikk nok en gang tillit fra start i Eliteserien, og han vartet opp med utligningen til 5-5 etter 6:30.

Etter en litt dårlig start så var Elverum bedre i den neste perioden. Elverum gikk fra å ligge under 7-5 til å lede 9-7 etter at Grøndahl satte et straffekast sikkert i målet. Bakerst hadde også Morten Nergaard reddet noen gode skudd fra Sandnes, og i kjent stil fridde han til publikum med god energi. Elverum fortsatte med det gode tempoet, med effektiv ankomst og kontringsspill. Sandnes var nødt til å ta en timeout etter at Elverum satte 7 baller på rad, og ledet 12-7 etter halvspilt omgang.

Det skulle ta over 12 minutter før Sandnes klarte å overliste målvakts legenden Morten Nergaard. Det måtte er straffekast til. Etter 20 minutter ledet Elverum 14-8. Etter dette fikk Sandnes noen raske mål, men Simen Søgård sørget for at Elverum ledet 15-10 etter 22:30 spilt. Elverum hadde grei kontroll på Sandnes, men det var fortsatt spenning i kampen som skulle sette søkelyset på den mentale helsen.

Sindre Heldal hadde en meget god førsteomgang, og Elverum var oppe i en ledelse på seks mål. Elverum hadde også muligheten til å øke ytterligere, men en teknisk feil gjorde at de ikke klarte å øke til 19-12 før timeouten til Sandnes. Sandnes spilte seg til en meget god mulighet, men der sto Nergaard nok en gang frem med en 100%-redning. En annen Elverumsing sørget for at Elverum ledet med 7 mål. Eirik Soløst kom inn og limte ballen opp i krysset da Elverum hadde tre spillere som er født og oppvokst i byen på banen til samme tid.

Patrick Helland Anderson sørget for at Elverum ledet 21-13 til pause. Morten Nergaard hadde en redningsprosent på sterke 40% i følge handball.no.

Elverum ledet med 10 mål da det var spilt seks minutter av 2.omgang. Sandnes reduserte umiddelbart, men Elverum vartet opp et enormt tempo og bare 7-8 sekunder etterpå så ledet hjemmelaget med 10 mål igjen. Etter 40 minutter ble Morten Nergaard byttet ut da Elverum ledet med 10 mål. Redningsprosenten til den tidligere Elverums kapteinen ble 39%. Nergaard ble erstattet av sin elev på videregående skole, Scott Wolkoff. Og han ville ikke være noe dårligere enn den dobbelt så gamle læreren sin. Wolkoff startet med en fantastisk redning.

Sandnes spiste noen mål innpå, men Kassem Awad sørget for at Elverum ledet med 8 mål da det kun var igjen 14 minutter av kampen. Etter dette var det Elverum som var hyppigst på scoringstavlen. Elverum økte opp til 11 mål etter at Wolkoff leverte godt bakover, mens fremover i banen var de tålmodige og gode, og de spilte seg til gode sjanser hver gang. Etter 23 minutter så ledet Elverum 34-22 mot vestlendingene.

Elverum vant til slutt 37-28 i en kamp hjemmelaget hadde god kontroll fra 15 minutter i 2.omgang. Np venter en tøff oppgave på tirsdag da de hvitkledde skal ta turen til Tyskland for å møte Flensburg.

Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl med 8 mål. Toppscorer Sandnes: Marius Ferkingstad og Herman Knudsen 4 mål hver.