Det ble bare nesten i Flensburg – Elverum

Det ble bare nesten i Flensburg

Elverum hadde en god start på kampen i Tyskland. Elverum ledet 3-2 etter at Kasper Lien satte en ball over Benjamin Buric i målet til Flensburg. Bakover hadde Elverum gjort gode prestasjoner i starten, men tålmodige tyskere klarte å spille seg til mål hver gang. Etter 8 minutter satte den danske landslagskanten, Johan Hansen inn 6-5 i tyskernes hall der man hørte de nærmere 100 tilreisende norske supportere best.       Det tok 11 minutter før Elverums nummer 87 reddet sin første ball. Morten Nergaard spilte for første gang ute i Europa siden forrige epoke i den svarte og hvite drakta. Redningen sørget for at Elverum benyttet sjansen til å utligne til 8-8 etter at Tobias Grøndahl satte sin egen retur fra et straffekast. Daniel Blomgren sørget for at Elverum ledet etter 13 minutter da Elverum spilte seg til en god mulighet i overtall. En utvising til Antonio Serradilla gjorde at Flensburg scoret to mål på rad og ledet 11-9. Utvisningen så billig ut, men Elverum klarte heldigvis å redusere en gang, før Johan Hansen og Blagotinsek scoret hver sin gang på kontring. Elverum tok en timeout etter 20 minutter av 1.omgang, og da ledet hjemmelaget med tre mål.

Elverum fikk en del gode muligheter til å spise inn Flensburgs ledelse. Nergaard hadde begynte å redde baller i et forsvar som ikke klarte å være like kompakte som de første 6-7 minuttene av kampen. Fremover klarte ikke bortelaget å være gode nok, og de brant noen sjanser mot et velspillende tysk lag. Lukas Jørgensen var store forskjellen på lagene. Den danske linjespilleren satt veldig mange mål, og bandt det tyske forsvaret sammen. Til pause var stillingen 19-15 til Flensburg.

Sju minutter ut i 2.omgang hadde Elverum muligheten til å spise inn ett av de fire målene de lå bak. Men en feilpasning gjorde at vertene og August Pedersen økte til 24-19 etter at han satte sitt andre mål for dagen. Kay Smits økte til 26-20 etter 10 minutter av 2.omgang. Elverum hadde noen mann utvist, og Patrick Helland Anderson gjorde sine saker bra og lagde noen enkle mål, men i det åpne målet til Elverum klarte Lukas Jørgensen å kaste tre baller på rad. Etter 13 minutter av oppgjøret hadde han hele 10 mål for hjemmelaget, og stillingen var 30-23 til det tyske storlaget. Elverum spilte tidvis fin håndball fremover, men slet ordentlig med å komme seg innpå vertene. Sindre Heldal, Kasper Lien og Kassem Awad sørget for at Elverum kun var fem mål bak det var igjen 12 minutter, men Lasse Møller dunket inn en ball som ga tyskerne litt pusterom igjen. Peter Lukacs satte inn Elverum 29. mål i kampen med ca 9 minutter igjen. Blagotinsek fikk sin tredje tominutters utvising og måtte se resten av oppgjøret fra tribunen.

Elverum var kun tre mål bak med sju minutter igjen. Bakerst tok Nergaard en ball, og fremover løp Lukacs inn ett mål i ankomsten. Elverum var også tre mål bak da en god Awad satte et mål, men hjemmelaget hadde litt tur og var gode da de økten til 36-32 på en retur etter en redning fra Elverum. Elverum klarte ikke å komme nærme nok til å ta seieren. Elverum tapte til slutt 38-35 etter en meget god angrepskamp. Flensburg hadde god kontroll og var det beste laget, men Elverum yppet seg, og det var ikke helt avgjort før det var igjen et par minutter av kampen. Nå venter Lovcen-Cetinje på bortebane om en uke.