Elverum kapret poengene hjemme mot Kadetten – Elverum

Elverum kapret poengene hjemme mot Kadetten

Tirsdag kveld var det duket for årets siste EHF European League-oppgjør i Terningen Arena når Elverum tok imot sveitsiske Kadetten Schaffhausen i siste kamp i gruppespillet.

Vel vitende om at et avansement ikke var mulig for Elverum, gikk begge lagene i krigen for å sikre seg de siste to poengene i gruppespillet.

Det var Elverum ved Magnus Søndenå som startet målkontoen for kvelden, men sveitserne fulgte raskt på med 3 mål og ledet 3-1 etter 5 minutter. Da hadde Kasper Lien allerede pådratt seg to utvisninger, der den ene av dem nok skulle gått til Magnus Søndenå.

Dermed ble det en rotete start på kampen hvor hele 6 utvisninger var gitt før 10 minutter var spilt. Etterhvert forsto lagene hvor dommeren hadde lagt lista og det ble noe mer flyt i spillet, noe som passer Elverums hurtige håndball bra.

Det viste seg også på resultatet for på 6-6 reduserte Elverum og lagene fulgte hverandre til 9-9, før Elverum skaffet seg avstand til sveitserne på måltavla en periode hvor de lå 2-3 mål foran. Likevel, sveitserne kom tilbake på slutten av omgangen og hadde det ikke vært for en vakker flyver fra Patrick Helland Andersson i rett før pausesignalet gikk, hadde det stått uavgjort. Men scoringer gjorde at Elverum kunne gå i garderoben på stillingen 15-14.

1.omgang var preget av noen merkelige dommeravgjørelser og bidro til at ingen av lagene egentlig klarte å ta kontroll på kampen.

Tilbake fra garderoben var det Elverum som igjen satte omgangens første når Patrick Helland Andersson fortsatte der han slapp og satte inn 16-14.

Kadetten fulgte 1-2 mål bak til stillingen 17-16, men derfra og ut var de aldri nærmere enn 2 mål bak de svarte og hvite. Elverum var oppe i både 3 og 4 mål foran utover i omgangen, og selv om det så ut til at sveitserne skulle klare å komme tilbake i posisjon til å utligne klarte Elverum godt hjulpet av godt forsvarsspill og en solig Morten Nergaard i mål å holde unna.

Elverum vinner til slutt 31-27 og tar de siste 2 poengene i årets EHF European League! Simen Søgaard blir banens beste for Elverum med sine 6 mål!

Takk for kampen og takk for i år Europa! Vi kommer tilbake!