Elverum tar imot Kadetten Schaffhausen – Elverum

Elverum tar imot Kadetten Schaffhausen

Siste kamp i Europa for denne gang er mot sveitsiske Kadetten. Laget som slo Flensburg i forrige runde sikret seg avansement med den seieren, men Elverum er gira på å avslutte på best mulig måte hjemme i egen hall på tirsdag 18:45. Elverum slo som kjent Centinje i forrige kamp, og vi håpet lenge på en liten finale om å ta 2.plass i puljen. Om Elverum tar seieren tirsdag vil det allikevel være en god prestasjon av laget.  

Kadetten og Elverum har litt historie. Elverum slo Kadetten i sin aller første kamp i Champions League, og etter dette har det møttes noen ganger, med varierende hell. Sveits er kanskje ikke den største håndballnasjonen, men det er mye penger i Kadetten, og det er et ordentlig godt lag som satser mot Champions League. De har og har hatt en del tidligere landslagsspillere i store nasjoner som Spania, Island og Ungarn for å nevne noen.    

I dagens stall er det tre profiler som vi ser nærmere på.  

Joan Canellas

Den spanske playmakeren har en gigantisk håndballkarriere bak seg. Etter å ha vunnet det aller meste med det spanske landslaget. Han har også vunnet blant annet Champions League i klubbhåndballen. Med klubber som Barcelona, Altetico Madrid, Ciudad Madrid og Vardar på CVen så skjønner vi at det har vært en meget god håndballspiller. Canellas har blitt 37 år, men har et håndballhode som kan skape trøbbel for ett hvert lag.  

Julien Meyer

Den franske målvakten ble lenge sett på den spilleren som skulle ta opp arven etter den legendarisk Thierry Omeyer som den neste store målvakten på landslaget. Men etter gode år på ygre landslag så stoppet det litt opp for Meyer. Han var ventet å spille på et av topplagene i Europa, men har ikke tatt det siste steget enda. Kanskje noen år i Sveitsiske Kadetten er veien å gå for målvakten som var en del av det franske landslaget i EM i 2020, som ble arrangert i blant annet Norge.  

Odin Thor Rikhardsson  

Den lynraske islandske kantspilleren var meget god da Kadetten slo Elverum tidligere høst. Med 8 mål ble han toppscorer sammen med midtspiller Matzken. Rikhardsson har tidligere vært i både GOG og Team Tvis i danske eliteserie og har kontringer som sin største styrke. Rikhardsson utfordrer vår tidligere kantspiller Sigvaldi Gudjohnsson om spilletiden på landslaget. Elverum må løpe hjem på den siden for å ta poeng i Terningen Arena.    

For Elverum så må disse tre spillerne stå frem om det skal bli to nye poeng i Europa:

Morten Nergaard

For de som kjenner norsk håndball godt så er Morten Nergaard en av de store profilene. Etter at han ga seg i Elverum for noen år tilbake, er han nå endelig tilbake i draktnummer 87. Elverumsingene har vunnet alt som er mulig å vinne i norsk håndball og han har masse erfaring fra å spille ute i Europacupen. 36åringen kom inn i laget etter at noen av målvaktene til Elverum pådro seg skader som gjør at de er ute for resten av sesongen.    

Kristian Hubert Larsen:  

Den 23 år gamle linjespilleren har med tiden fått god erfaring i midtforsvaret til Elverum. Etter å ha startet i klubben med å være en spiller som kom inn nå og da, har han jobbet hardt for å bli en viktig brikke for Elverum. Med sin oppfostrende og uredde spillestil er han en spiller som går i krigen for de svarte og hvite fra Leiret. Hubert Larsen har også vært innom rekruttlandslaget til Norge. En viktig spiller for Børge Lunds lag.    

Daniel Blomgren  

Den svenske bakspilleren gjør ofte gode kamper mot de gode lagene når Elverum spiller. Med sitt gode skudd er han en spiller som må passes litt ekstra på. Svensken er inne i sin 2. sesong for de svarte og hvite etter overgangen fra svensk håndball, og har med tiden i Elverum fått en del erfaring fra jevne og tøffe matcher ute i Europa. Blomgren kan fort være tungen på vektskålen i kampen mot Kadetten i Terningen Arena.    

Kampen har avkast 20:45, vi ses på kamp!