Klart for El Clasico i Terningen! – Elverum

Klart for El Clasico i Terningen!

På lørdag er det duket for en klassiker i norsk håndball. Haslum kommer på besøk i Terningen Arena, og er gira på å hente to poeng i det som er norsk håndballs svar på El Clasico. Haslum startet sesongen veldig lovende med å ta mye poeng. Anført av en glitrende Nikolai Wiig i målet tok de poeng mot Arendal og knuste blant annet Nærbø hjemme. Det så en stund veldig lyst ut for laget som kun var en regelendring unna nedrykk i forrige sesong. Dessverre for både Haslum og Felix Lunde ble nevnte Lunde skadet igjen. Den solide venstre bakspillere var Haslums mestscorende og en nøkkelspiller i det defensive. Det er et merkbart savn for laget som nå har tapt hele seks seriekamper på rad.    

Det er derfor en nøkkelkamp av laget som trenes av Tom-Eirik Skarpsno. Laget ligger kun to poeng over kvalikplassen etter halvspilt sesong. Elverum og Haslum møttes i første serierunde. Tidligere har det vært jevne bataljer mellom de to lagene som lenge byttet på om å være best i Norge. Men i forrige serieoppgjør vant Elverum med 10 mål i Nadderud Arena. Kaptein Vegard Tennfjord gjorde en god kamp den gang med sine seks mål, og Haslum hang med i 15 minutter før Elverum takket for følge. Selv om Elverum og Haslum har vært i hver sin ende av tabellen de siste 4-5 årene er det alltid noe spesielt når lagene møtes. Ofte lever kampene sitt eget liv til tross for hvordan tingens tilstand er. Noe som også er forventet i Terningen 16:00 på lørdag også.      

En spennende duell i kampen er duellen mellom brødrene Tobias og Teodor Grøndahl. Elverums Tobias er eldst, vunnet alle kamper de har spilt mot hverandre og har en nøkkelrolle i sitt lag. Teodor kjemper om spilletid med Even Haugli ute på venstrekanten til bæringene. Likheten mellom brødrene må være den lekne innstillingen til spillet og at de er veldig teknisk begavet. For Haslum må også Gjøvikgutten Lasse Sunde Lid treffe maks på toppnivået sitt. Den talentfulle 2004-modellen har virkelig tatt steg i skadefraværet til tidligere Elverums-spiller Stig Tore Moen Nilsen. Til nå er Lid Haslums toppscorer med 74 mål.    

I Elverum er alle spillere klare for kamp. Bakerst begynner Morten Nergaard virkelige å finne tilbake til formen som han hadde i sine glansdager i Terningen Arena, og om vi kjenner målvakts legenden godt så er Haslum i egen hall en kamp som han elsker å vinne. Den tidligere kapteinen har ofte vært et mareritt for bæringene, spesielt hjemme i egen hall. Nåværende kaptein Endre Langaas ser bare bedre og bedre ut, og Elverum er bedre i spillet enn de var innledningsvis i sesongen. Laget kommer fra en sterk seier mot Kadetten i Europa, og er nok ivrige på å fortsette den gode trenden de nå er inne i.    

Kampen har avkast 16:00 på lørdag. Vi ses på kamp.

HEIA ELVERUM!