Ny poengjakt på bortebane! – Elverum

Ny poengjakt på bortebane!

På onsdag reiser Børge Lund og hans spillere ned til Lørenskog for å kjempe mot Fjellhammer om to nye poeng i Eliteserien. Romerikingene var nære på å slå ut Elverum i fjorårets sluttspill, men har etter det byttet ut en del spillere og slitt mer enn forventet i serien. Etter halvspilt serie ligger de grønnkledde vertene på 11.plass med 9 poeng. I det motsatte oppgjøret i høst så vant Elverum komfortabelt 35-28 i en kamp der Sindre Heldal satte inn 8 scoringer for de hvite og svarte.    

I årets sesong vokter fortsatt elverumsingen Vegard Bakken Øien målet etter han kom til laget fra Nærbø for noen sesonger siden. Med årene har den snart 30 år gamle målvakten blitt en rutinert herremann i norsk topphåndball. På sine beste dager har Morten Nergaards tidligere makker et veldig høyt toppnivå inne, og han er nok veldig gira på å finne frem det mot gamleklubben. Fjellhammers toppscorer er ikke overraskende Eirik Køpp. Den hardtskytende venstre bakspilleren har dunket inn hele 82 mål på sine 13 kamper. Det gjør at han innehar fjerdeplassen på listen over flest mål totalt.      

På linjeposisjonen har Fjellhammer rullert på unge Jens Holter, Daniel Ny og Phillip Skjerve, men en som er tilbake etter skade er rutinert Besard Hakaj. Det er en enorm forsterkning for laget som trenes av Robert Hedin. Hakaj har erfaring fra både svensk og dansk håndball, og har tidligere spilt i blant annet Haslum her i Norge. Fjellhammer har mange gode linjespillere som Elverum må se litt ekstra opp for.     Morten Bøe Linder er en målfarlig høyrekant som vet hvordan han skal skyte på Nergaard etter deres tid sammen i Halden. Linder er en allrounder som er god i de fleste fasene i spillet.

Fjellhammergutten har et målsnitt på 4.5 mål, og er en av de mestscorende i klubben sammen med Mirko Vicentijevic. Svensken bekler midtspillerrollen i Lørenskoglaget, og er en smart midtspiller med et godt skudd. Han var meget god i sluttspillkampene mot Elverum i slutten av forrige sesong, så her har nok Elverums trenerteam lagt en god slagplan for hvordan han skal stoppes.       Elverum er favoritter til oppgjøret på Romerike, men de vet også at de alltid har slitt når de har spilt mot de grønnkledde. I den siste tiden har de levert solide prestasjoner, noe som de helt sikkert er gira på å fortsette med. Simen Søgård spiller kamp mot sine tidligere lagkamerater, og vi håper at høyrekanten fortsetter med det fantastiske spillet som han har levert denne sesongen.

Kampen har avkast 18:30, og vi håper at alle som er i eller rundt Osloområdet kommer og heier på Elverum i denne kampen.

Vi ses på kamp. HEIA ELVERUM!!