Vi vinner i Lørenskog! – Elverum

Vi vinner i Lørenskog!

Det var to lag som fulgte hverandre tett i starten av dagens kamp på Lørenskog. Takket være to elverumsinger i hvert sitt mål, var det ingen av lagene som fikk noen særlig luke innledningsvis i kampen. Da Elverum gjorde en enkel angrepsfeil, kunne Fjellhammer for første gang i kampen gå opp i en tomålsledelsen. 8-6 etter 15 minutters spill.

Søndenå sitt femte mål for kampen, en kontring og et par Nergaard-redninger senere var det Elverum som var i føringen. Det så ut til at det i en periode løsnet for Elverum-angrepet, og når Søndenå rullet opp Kasper Lien på kant, så var stillingen plutselig 9-10 til Elverum. I det påfølgende Fjellhammer-angrepet vartet Nergaard opp med ny redning, og Elverum kunne legge på til 9-11 da klokken viste 21 spilte minutter.

En spiller som virkelig fikk vist seg frem i denne førsteomgangen var Elverum sin unge ungarer, Peter Lukacs. Unggutten hadde flere gode aksjoner bakover og viste frem både pene scoringer og vakre målgivende i det offensive spillet.

Førsteomgang endte med at Kassem Awad satte ballen i mål, men dessverre etter at sluttsignalet lød. Dermed gikk lagene til pause på stillingen 14-17 til Elverum.

Etter hvilen startet Elverum med å stå godt bakover, og Kasper Lien fikk kontre både én og to ganger på rad. Men på andre siden stod Vegard Bakken Øien, som plukket begge kontringene. Øien holdt Fjellhammer nærmest inne i kampen på egen hånd, da Elverum kunne ha stukket ifra i starten av andreomgang. Da Fjellhammer-keeperen satt på benken mens Fjellhammer tok ut målvakt og spilte overtallsspill, kunne Heldal omsider sette ballen i åpent mål.

To gode forsvarsaksjoner fra Antonio Serradilla og en redning fra Nergaard gjorde at Elverum på to minutter gjorde 17-19 om til 17-22. Serradilla både snappet ballen i forsvar og kontret inn et mål. Fjellhammer-angrepet etterpå blokkerte spanjolen dagens hardeste skudd, signert Eirik Köpp.Stillingen var 19-24 til Elverum etter halvspilt andreomgang.

Elverum holdt Fjellhammer stadig minst to mål unna, og det var en fantomredning fra Morten Nergaard som gjorde at Fjellhammer fortsatt var de to målene bak. Det var inntil grønntrøyene scoret på to flyvere på rad, og senere scoret på en fin kontring. Lagene var like langt da det stod drøyt tre minutter igjen på klokken, 27-27.  Elverum kom seg igjen to mål foran, med hjelp av Magnus Søndenå, Grøndahl og selvfølgelig Morten Nergaard. Men da Herman Schultz satte inne 28-29 med et drøyt minutt igjen, så var det klart for et minutt med nerver og neglebiting. Børge Lund la timeout-kortet for å legge en plan for det siste minuttet.

Armen kom opp for passivt spill i Elverum sitt siste angrep. Men da Besard Hakaj kommer med en uheldig arm i halsregionen på Søndenå, så får linjespilleren en utvisning. Med 20 sekunder igjen på klokken, kunne Elverum spille på rutine og la ballen gå til tiden gikk ut. Det endte med at Peter Lukacs fikk sette kampens siste mål, og Elverum stakk av med seieren, 28-30.