Elverum-Nærbø 31-31 (13-20) – Elverum

Elverum-Nærbø 31-31 (13-20)

Elverum fikk ingen god start på kampen i egen hall. Nærbø ledet 2-0 etter fem minutter. Angrepsspillet til Elverum hadde ikke vært godt, og det var noen redninger fra Nergaard som holdt hjemmelaget inne i kampen på dette tidspunktet. Nergaard fortsatte å redde bakerst, og Kassem Awad satte inn 2-2 etter seks minutter da han kanskje var noe heldig da han brøytet seg vei mot målet til Nærbø.

Etter 11 minutter hadde Nærbø igjen tatt grepet om kampen. Med fire mål på rad så ledet gjestene 7-3. Andreas Horst Haugseng viste seg godt frem på sin tidligere hjemmebane og var mannen som satte inn gjestenes sjuende mål for kampen. Teodor Svensgård ville ikke være noe dårligere enn Haugseng. Den lynraske kantspilleren økte til 9-4 etter 14 minutter for bortelaget. Hønefossmannen satte sin fjerde ball bak en frustrert Morten Nergaard som ikke fikk den hjelpen han trengte for å stoppe de nødvendige ballene for at Elverum skulle henge på et heltent bortelag.

Ingenting satt for Børge Lunds lag etter 18 minutter, så et forsøk på 7 mot 6 gjorde at Elverum lå under 8-12 etter en fin scoring av Helland Andersson. Elverum og Daniel Blomgren reduserte til 12-15, men John Thue hadde en fin kamp ute på venstrekanten til Nærbø, og kantspilleren satte inn 16-12 med sin fjerde scoring i kampen etter 25 minutter av kampen. Elverum hadde en forferdelig avslutning på omgangen, og gjestene ledet hele 20-13 til pause i en omgang der Elverum ikke fikk tak på Nærbøs gode kantspillere, og heller ikke hadde et godt forsvars- og keeperspill.

Den andre omgangen så hadde Terningen Arena håpet på at Elverum skulle spise inn mål etter mål allerede fra start, men Nærbø og hjemmelaget hadde nettet like mange ganger etter fire minutter. Etter seks minutter av omgangen så hadde Elverum kommet noen mål innpå. Tobias Grøndahl reduserte til 17-22 fra straffemerket. Men dessverre for hjemmelaget så satte talentfulle Jesper Røisland inn Nærbøs 23. mål like etterpå.

Elverum var inne i en god periode nå. I overtall spiste hjemmelaget inn mål etter mål. Antonio Serradilla fikk satte en scoring i det tomme buret, og like etterpå satte Kasper Lien inn 21-23 da de var to mann mer på banen da 10:30 var spilt. Terningen håpet på at de skulle komme nærmere i den neste perioden, men da svarte gjestene. To raske mål så ledet de igjen med fire mål etter at Tord Haugseng viste frem skuddarmen sin.

Etter 16 minutter var stillingen 28-23 til gjestene etter at de hadde en god periode. Spesielt Haugseng sto frem i denne perioden. For Elverum var det litt nå eller aldri etter at Nærbø tok timeout med 13 minutter igjen av kampen. Søndenå reduserte til 24-28 i en situasjon der bortelaget også fikk en utvising, og dermed fikk hjemmelaget på nytt blod på tann.

Daniel Blomgren reduserte til 26-29 etter 22 minutter av omgangen. Sindre Heldal satte inn nok en redusering, og da det var igjen ca 7 minutter av kampen var Elverum igjen «bare» to mål bak bortelaget. Simen Søgård sørget for at hjemmelaget kun var målet bak, men Andreas Huagseng økte til to mål da han straffet Elverum med å kaste ballen i det åpne målet. Magnus Søndenå reduserte nok en gang, og Elverum var bare målet bak da det var igjen litt over tre minutter.

Utligningen kom etter 28 minutter av 2.omgang. Da hadde Nærbø ledet hele kampen, og det var svenske Blomgren som fikk æren for å lage ordentlig spenning i siste hjemmekampen før jul for Elverum. Hjemmelaget fikk muligheten til å gå opp i en ledelse med under minutten igjen, men Halvor Elias Nærland reddet, men i motsatt ende fikk ikke bortelaget satt en scoring, så Elverum fikk matchballen med 20 sekunder igjen.

Elverum klarte ikke å sette siste ball, og dermed endte det 31-31 i en kamp der Elverum ikke klarte å komme opp på et nivå som trengs for å vinne håndballkamper. Nå venter Drammen i siste kamp før jul. Toppscorer for Elverum ble Magnus Søndenå, og Daniel Blomgren ble kåret til Elverums beste spiller.