Bakken Øien: – Glad for å komme hjem til Elverum! – Elverum

Bakken Øien: – Glad for å komme hjem til Elverum!

Torsdag ble det klart at Elverumsingen Vegard Bakken Øien kommer hjem til Elverum og ikler seg i svart og hvitt allerede til uka! Etter 5,5 år ute i henholdsvis Nærbø og Fjellhammer pakker 29-åringen nå baggen og setter snuta hjemover til stor glede for suppoerterne og familien vil vi tro.

For hjemme i Elverum er både mor og svigerforeldrene bosatt, og med 2 små barn i hus er det neppe noen ulempe for gutten fra Styggberget å flytte hjemover til velkjente trakter. Så skal det heller ikke stikkes under en stol at svigerfar som ihuga suppoerterleder for Taiga’n nok ser det som veldig greit at svigersønnen ikke lenger spiller for motstanderen!

Vi tok en liten prat med Vegard etter at nyheten var sluppet for å høre mer om signeringen!

-Det dukket opp noen økonomiske utfordringer i Fjellhammer og etter litt dialog med Elverum den siste tiden og noen avklaringer mer Fjellhammer fant vi ut at dette var en god løsning for meg. Fjellhammer trengte penger og Elverum trengte målvakt, klubbene ble enige og jeg var veldig gira på å komme tilbake til Elverum så da ble det en veldig god løsning for alle parter vil jeg si.

Du har vært ute i 5,5 års tid, først i Nærbø og senere i Fjellhammer, hva er grunnen til at du nå sikter hjemover?

– Jeg vil spille i Elverum! Det er her jeg har gått min håndballskole, det var fantastisk å spille her sist og jeg har blitt en mye bedre keeper nå enn jeg var da jeg dro, så nå vil jeg hjem å hjelpe til i Elverum! Så skal jeg ikke legge skjul på at det et litt lettere når man har to barn å bo nærmere besteforeldrene!

Du har hatt en periode i Nærbø hvor du plukka med deg noen medaljer og ære, senere en periode i Fjellhammer. Hvor føler du at du har hatt størst utvikling som målvakt?

– Det er vanskelig å si, men jeg tror vel at fysisk ble jeg mye bedre i Nærbø, mens jeg i Fjellhammer har fått veldig mye ansvar og spilt mye spesielt den første delen av denne sesongen, som jeg føler har løftet med som spiller.

Nå går ferden tilbake til Elverum, i første omgang ut sesongen. Hva er planen videre?

– Vi starter der, også får vi ta det derfra, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg håper og tror at det skal bli mer!

Du har snart 20 års håndballerfaring, og vært med på det aller meste, alt fra Champions League og EHF Cup til storkamper her i Norge, du er i toppform i din beste alder. Hva er det store målet ditt fremover nå?

– Nå er målet å uvikle meg videre i Elverum og bli enda bedre!

Du får Morten og Scott som makkere på målvaktsposisjon, hva tenker du om keeperposisjonen i Elverum nå, når du også kommer hjem?

– Det blir utrolig gøy! Tre Elverumsinger i mål er jo supert! Det kommer til å bli kjempegøy å spille med Morten igjen også, jeg hadde vel aldri verden trodd det noen gang skulle skje igjen etter at han la opp første gang!

Du og Morten er jo to målvakter som i bunn og grunn var i hver deres ende av skalaen sist dere spilte sammen, den ene ung og fremadstormende, mens den andre som du påpeker var i ferd med å legge opp. Så har dere vært ute noen år begge to, og vipps så var dere tilbake i svart og hvitt sammen igjen, samme sesong.

– Det er jo litt spesielt, jeg må inrømme det! Men jeg synes det er veldig morsomt at vi kan komme hjem å hjelpe til! Jeg gleder med veldig mye til å oppleve det igjen!

Nå er vi midt i landslagspausa, det er full trøkk igjen fra starten av Februar, en viktig avslutning på sesongen venter med en tett fight i toppen av serietabellen og et sluttspill som følger utover våren. Hva slags tanker har du rukket å gjøre deg om den håndballvåren du går inn i nå?

– Det blir kult å spille i toppen igjen, jeg er klar for å kjempe om medaljer og levere i både serie og sluttspill, og vi må gjerne tukte Kolstad på vegen!

Velkommen skal du være hjem Vegard!

NB: Vegard vil ikke være tilgjengelig for spill under FINAL8 og NM da han har representert Fjellhammer i NM denne sesongen. Reglene gjør dermed at han er utilgjengelig for Elverum i den samme turneringen!