Vinneren av tegnekonkurransen er kåret! – Elverum

Vinneren av tegnekonkurransen er kåret!

Før jul inviterte Elverum Håndball, sammen med Østlendingen og Amfi Elverum til tegnekonkurranse for alle barn og ungdommer i grunnskolen. Det var stor interesse for konkurransen og vi fikk inn over 500 tegninger. Målet for konkurransen var å lage en drakt som herrelaget skal spille med 4. februar – og nå er drakten klar!

Juryen hadde store utfordringer med å velge ut en drakt av de mange forslagene som kom inn, rett og slett fordi de yngste i kommunen vår har en fantastisk kreativitet og det var veldig mange fine tegninger som ble levert inn. Helst hadde vi sett at vi kunne utrope alle som vinnere.

Valget falt på en drakt som tok for seg noe som vi mener beskriver byen vår på en god måte, nemlig skogen og skogens konge – elgen. I tillegg hadde drakten kommunevåpenet vårt godt synlig, samtidig som den viste viktigheten av mangfold ved å tydelig ha med pridefarger og flagg.

Vinneren av konkurransen ble 6. trinn ved Lillemoen skole, og det var elev Selin Dahl Mørkhagen som var kunstneren bak drakten.

Ida Borg i Elverum Håndball sier følgende om konkurransen:

«Det har vært fantastisk å følge denne tegnekonkurransen fra start til slutt. Det skapte et fantastisk engasjement ute i skolene når konkurransen ble annonsert, og det var en fryd å være ute på besøk hos den enkelte skole. Jeg tror nok at vi som kom fra håndballen koste oss like mye som elevene. De ferdige tegningene ble levert både digitalt og fysisk, og det var veldig gledelig når elever selv troppet opp på håndballkontoret med bunker med ferdige eksemplarer med tegninger.

Det skal også være sagt at utvelgelsen av en vinner var særdeles vanskelig for juryen. Det var mange av de samme elementene som gikk igjen i flere drakter, og det kunne vært utropt mange vinnere. Samtidig så valgte vi til slutt denne drakten, da vi i juryen opplever at den beskriver byen vår på en god måte (noe som var et av kriteriene), samtidig som den får med seg viktigheten av mangfold og det å ta vare på hverandre gjennom prideflagget.

Det er også viktig å få frem at nettopp pridefargene var noe som gikk igjen i sikkert 80 % av tegningene, og samlet sett opplevde vi at dette var et viktig element å få frem for grunnskolens elever. Noe vi støtter fullt ut.

Den fantastiske nye «Elgerum» drakten skal benyttes under kampen 4. februar! Dette er også Barnas Kamp, og alle elever i hele Elverum er invitert.

Billettene er gratis og kan hentes ut her: https://ehh.woow.no/#!/match/buy/886/ eller direkte i vår billettapp.

For Seline og resten av klassen blir kampen ekstra spesiell – og vi fikk under besøket inntrykk av at både store og små gleder seg til dette.

Vi takker igjen for den beundringsverdige innsatsen som alle deltakerne har lagt ned i konkurransen!

Alle tegninger er hengt opp slik at alle skal ha mulighet til å se de, og tegningene kan sees på Amfi Elverum (utenfor Kiwi butikken) og i Terningen Arena.