Vi starter vårsesongen med ett toppoppgjør! – Elverum

Vi starter vårsesongen med ett toppoppgjør!

Etter en lang pause der det norske landslaget har vært i Tyskland for å kjempe om EM-gull er det endelig duket for det morsomste som vi vet om, nemlig Elverums kamp i Terningen Arena. Tobias Grøndahl og resten av lagkameratene tar imot Drammen til dyst i første kamp i 2024. Lagene møtte hverandre i fjorårets siste kamp, og da endte kampen 32-32 etter at David Haugstvedt satte inn sin 11. scoring, og kampens siste scoring i kampen. Unggutten fikk virkelig sitt gjennombrudd i Eliteserien denne kvelden, så dette er nok en spiller som Elverum må passe ekstra på når lagene står til avkast klokken 18:15 på torsdag.

Nevnte Haugstvedt har kun 23 mål i serien til nå, men 2005-modellen som var med å vinne Lerøyserien for 18 åringer med ROS forrige sesong er i veldig god utvikling. Hans makker på høyre bakspillerposisjon er Viktor Norberg. Sandefjordmannen er den spilleren I DHK som scorer nest mest mål, og er en veldig god avslutter. Ute på høyrekanten har DHK hurtigtoget Ola Lillelien og skuddsikre Emil Hansson. Begge to er meget gode kantspillere som gjør livet surt for alle målvakter i serien. Drammen har en av de sterkeste høyresidene i ligaen.

Trym Johnsen er lagets toppscorer. Den tidligere utenlandsproffen kom tilbake til DHK etter et mislykket opphold i svenske IFK Kristenstad. Etter hjemkomsten brukte han noen måneder på å spille seg inn, men nå er han en av Kristian Kjellings mest betrodde menn. Med sin uredde spillestil og evnen til å aldri gi opp er han ofte den som går foran i krigen for de blåkledde fra Drammen. Han er også lagets toppscorer med fire mål i snitt, noe som gir 60 mål på sine 15 kamper i årets sesong. Han deler posisjon med Herman Vildalen som nylig annonserte at han vender hjem til KRS etter årets sesong.

August Lind Oma og Sondre Skovli er den nye vinen for DHK. Ungguttene har tatt godt var på de mulighetene som har kommet. Til tross for sin unge alder (født 2006) har Oma gjort sine saker veldig godt som playmaker for DHK etter at Sindre Aho gikk til Melsungen midt i sesongen. Skovli var lagkamerat med Haugstvedt i ROS i fjor, og har tatt en større rolle i laget i år, spesielt defensivt. Han har også et tungt skudd fra distanse når han får tid og plass.

I Elverum er det på plass en ny målvakt siden sist. Morten Nergaard får Vegard Bakken Øien som makker. En drøm for supporterne at en av Norges mestvinnende målvaktduoer igjen skal sørge for nye medaljer til gutta fra Leiret. Begge målvaktene er oppvokst i klubben og bærer den svarte og hvite drakten med stolthet. Det blir utrolig gøy å følge de i Terningen Arena denne våren, og det blir spennende å se hvem Børge Lund velger å bruke fra start på torsdag.

Uten dette er laget fulltallige etter en god treningsperiode i januar. Laget er klare for å kjempe om gull i serien, men da må man slå DHK i det som blir en utrolig vanskelig oppgave. Vi går selvsagt for to poeng! Avkast er 18:15 på torsdag.  HEIA ELVERUM