Elverum-DHK 38-31 (17-16) – Elverum

Elverum-DHK 38-31 (17-16)

Med den forrige kampen mellom lagene frisk i minne så var det ventet at det skulle bli en jevn kamp mellom Elverum og Drammen i første seriekamp i 2024. Det var som ventet, to jevne lag som fulgte hverandre som skygger. Elverum ledet 4-2 innledningsvis, men etter 9 minutter var stillingen 4-4 mellom de to medaljejagende lagene. Kasper Lien startet godt ute på høyrekanten, og mannen fra Sarpsborg hadde satt inn tre scoringer og sørget for at Elverum ledet 6-4 etter to kjappe scoringer.

Selv om Elverum flere ganger var noen mål foran DHK så ga borte laget seg ikke. Elverum hadde en mann utvist, men det hindret ikke Magnus Søndenå å sette ballen i mål. Dessverre for hjemmelaget så klarte man ikke å løpe raskt nok hjem, så Sondre Skovli kunne sette ballen i det åpne målet. Ikke nok med at det skjedde en gang, men to ganger på rad var dette resepten. Eneste forskjellen var at det var landslagsspiller Tobias Grøndahl som var sist på ballen for de svarte og hvite på den siste scoringen i det overtallet til DHK.

Etter 20 minutter ledet de svarte og hvite fra Østerdalen 13-11, men da tok Kristian Kjelling en timeout for å snakke med sine gutter. Elverum klarte ikke å benytte av seg dette momentet de hadde, og gjestene spilte seg fint inn igjen i kampen. Til pause ledet Elverum 17-16 etter at de ikke klarte å benytte seg av omgangens siste mulighet.

Elverum fikk en fin start på den 2.omgangen. Fra å lede med ett til pause så ledet plutselig Elverum 21-18 etter fire minutter. Bakerst hadde ny signeringen Vegard Bakken Øien kommet inn for Morten Nergaard, og Øien leverte noen redninger innledningsvis.

En meget god Magnus Søndnå sørget for at Elverum ledet 26-22 etter 40 minutter. Den høyre bakspilleren satte sine sjuende scoring på sju forsøk, og sandefjordgutten drev Kjellings gutter til vanvidd i denne perioden med sine tøffe satsinger bredt i banen. Elverum var også oppe i fem mål like etter en timeout fra Drammen, men Sondre Skovli reduserte nok en gang etter at Drammen nesten spilte seg bort.

Kasper Thorsen Lien sørget for at Elverum for første gang i kampen ledet 29-23 etter 46 minutter. Elverum gjorde et meget godt overtall etter at Skovli fikk en utvisning, da han ikke klarte å jobbe rundt Kassem Awad på linja. To minutter senere i kampen kunne nevnte Lien juble for sin tiende scoring i kampen da Elverum igjen spilte ut DHK i sitt angrepsspill. Etter dette hadde Elverum meget god kontroll på gjestene, og kunne til slutt juble for en 38-31 seier mot et ungt og godt Drammen som kjempet helt inn.

Elverums toppscorer ble Kasper Lien med hele 11 mål.

Nå venter BSK og ny publikumsrekord? på søndag!