Elverum-Bækkelaget. – Elverum

Elverum-Bækkelaget.

Hallen var stappfull, og Elverum var tente fra start i kampen. En scoringsglad Kasper Lien satte standarden da han satte to baller i mål fra sin kantposisjon, og da playmaker Tobias Grøndahl ikke ville være noe dårligere, så ledet Elverum tidlig 6-2 over bortelaget fra Oslo. Men etter ti minutter av første omgang hadde BSK kommet seg til hektene og var bare målet bak hjemmelaget som spilte i nye drakter for anledningen. I Terningen søndag kveld var det Barnas Kamp, og det var full hall denne kvelden.

Etter dette rykket Elverum fra igjen, og etter 17 minutter av kampen ledet de svarte og hvite med fire mål. Godt forsvarsspill gjorde at Elverum kunne løpe inn noen baller. Fremover var det preget av at Elverum ikke helt fant linjen å legge seg på, så det ble en del tekniske feil for hjemmelaget. Historien fra starten i kampen gjentok seg etter det. Fra å lede med fire mål, så var lagene likt bare etter 22 minutter, og da tok Børge Lund seg en prat med guttene. Lund var opptatt av at det var marginene som gjorde at BSK hadde spilt seg inn igjen i kampen, og det var bare å være tålmodige så ville det ordne seg.

På de siste minuttene av omgangen avgjorde Elverum på mange måter kampen. Kasper Lien satte alle sine sju mål før pause, og flere av målene var direkte konsekvenser at BSK ikke klarte å sette ballen i mål i sitt angrep. Etter 28 minutter var stillingen 16-11. og to minutter senere da pausesignalet gikk i Terningen hadde Elverum økt til 18-11.

Ut fra pause fortsatte Elverum med det samme kjøret mot BSK. Etter fem minutter av omgangen var Elverum opp i en ledelse på ti mål etter at Sindre Heldal løp inn nok en scoring for Elverums gutta. Det var tydelig at laget var giret på å vise seg frem foran 2419 tilskuere. Etter dette tok Elverum foten litt av gasspedalen, og kampen fortsatte i sporet der Elverum hadde full kontroll på bortelaget denne kvelden.

Utover kampen begynte Børge Lund å rullere mer på kantene, og Vegard Øien fikk igjen komme på banen etter at keeperkollega Morten Nergaard hadde levert en god 1.omgang. Selv om det ble byttet mer enn tidligere så var det aldri i tvil om hvor seieren kom til havne. Etter 17 minutter var stillingen 29-19 etter at Daniel Blomgren dunket inn en scoring

Elverum vant til slutt37-26 etter at Kristian Hubert Larsen satte kampens siste mål. Elverum kunne juble for to viktige poeng, og kan nå se fremover mot neste kamp som er mot Nærbø på vestlandet. Det blir en tøff nøtt å knekke for Elverum som har vist god form etter mesterskapspausen. Tobias Grøndahl og Kasper Lien ble sju mål hver.

Takk til alle som var i hallen og skapte en helt magisk stemning. HEIA ELVERUM!