Guttene er klare for Bergen! – Elverum

Guttene er klare for Bergen!

I morgen venter Elverums fjerde kamp etter jul. Etter 3 gode seire mot DHK, Nærbø og Bækkelaget er det en skikkelig utfordring som venter de svarte og hvite på Vestlandet klokken 17:30. Elverum møter nyopprykkede Bergen til dyst. Laget som spiller sine hjemmekamper i Framohallen har gjort det fint så langt i sesongen. Med sine 15 poeng har de alle muligheter til å spille seg frem til sluttspill om de vinner de riktige kampene. Laget har tapt og vunnet en kamp etter julepausen, og sist vant de mot KRS etter en jevn batalje i Kristiansand.

Den rutinerte ringreven Rasmus Carlsen er primus motor i laget til trenertalentet Fredrik Tønne. Etter mange år i Halden og Kolstad vet dansken hva som skal til for å ta de nødvendige poengene som skal sikre sluttspill. Han er også toppscorer for det nyopprykkede laget med 86 mål på 15 kamper. Det gir fine 5.7 i snitt. Bak han er en annen bakspiller, portugisiske Miguel Neves er på sitt beste en meget god spiller som kan skape trøbbel for alle lag i eliteserien. Med sin uredde spillestil har han vært en meget viktig brikke i laget som tidligere het FyllingenBergen.

Fra Trondheim tok Tønne med seg Eskil Dahl Reitan og Nikolai Daling. Begge de unge trønderne har gjort det fint i sin første sesong i Bergen. Daling er en venstrehendt bakspiller som er god i spillet, mens Dahl Reitan er kjent for sitt gode duellspill. Begge er viktige spillere som gjør at Bergen har mange strenger å spille på i det offensive spillet sitt. I tillegg har de Leif Erik Brenne som er en god venstrehendt bakspiller.

På kantene har de Jon Salte og Tobias Holm. Spesielt Holm har gjort sine saker godt fra høyrekanten. En spennende ung spiller som har fremtiden foran seg. Salte er også fremadstormende og har holdt rutinerte Iben Hvidsten på benken den siste tiden. Bergen har et godt lag, og det er en gjeng med spillere som jobber hardt for å lykkes.

I Elverum er det litt uvant å ha bare serien å fokusere på, så det er nok en gjeng som er spillelysten og klarer å nullstille til alle kampene som kommer. Det kan være en fordel når de nå skal ut å jakte gull. Laget har vært stabile og gode den siste tiden. For kantspiller Sindre Heldal kan det være at kampen blir ekstra spesiell når han skal spille foran familie og venner. Heldal som fylte år lørdag 10.februar er oppvokst i Bergen, og har tidligere spilt for klubben som han møter på søndag 17:30.

Vi går igjen for to poeng i en tøff kamp. Kom på kamp om du er i nærheten. HEIA ELVERUM!!