Bergen-Elverum 20-24 (12-12) – Elverum

Bergen-Elverum 20-24 (12-12)

Morten Nergaard og hans lagkamerater startet kampen godt i Bergen. Selv om det var jevnt i starten, hadde Elverum et lite overtak på gjestene fra Bergen. Elverum spilte til tider glitrende i angrep, og etter fire minutter vartet Tobias Grøndahl opp med et lekkert backhandinnspill som Endre Langaas satte sikkert i målet. Lagene fulgte hverandre tett til 6-5 til Elverum, men så gjorde Elverum to mål på rad, noe som gjorde at de ledet 8-5 etter ca 13 minutter av første omgang.

Selv om Elverum hadde kommandoen så ga ikke nyopprykkede Bergen seg. Rasmus Carlsen gjorde en fin kamp for vertene, og dansken sørget for stillingen var 10-8 etter at Kassem Awad hadde satt sin første scoring for kvelden etter 22 minutter. Elverum hadde flere muligheter til å øke ytterligere, men det ville seg ikke helt for Børge Lunds gutter i slutten av omgangen. I stedet var det Bergen som tok over momentet i kampen. Inn mot pause mistet Elverum den ledelsen de hadde opparbeidet seg, og lagene gikk i garderoben med 12-12 på tavla. En svak avslutning på omgangen av et Elverum som kunne takke Morten Nergaard for at det ikke så dårligere ut til pause.

I den andre omgangen var det vertene som satte omgangs første mål, og var med det i førersetet om poengene denne kvelden. Heldigvis for de svarte og hvite fortsatte Morten storspillet bakerst, og med tre mål på rad kunne de igjen ta grep om kampen. Etter 6 minutter av andre omgang fikk Magnus Søndenå rødt kort i en situasjon der han var uheldig og hektet en Bergenspiller på kontring. Selv om Bergen var en mann mer på banen i to minutter var det Elverum som ledet 17-14 etter ti minutter av 2.omgang. Elverum spilte fint bakover, og Fredrik Tønne på benken til Bergen var nødt til å ta en timeout.

De 20 siste minuttene var rotete for Elverums del. Fremover florerte det med enkel tekniske feil, og Elverum slet med å få ballen i mål. Med 10 minutter igjen på klokka var det full match igjen. Etter å ha ledet med 2-3 mål hele omgangen så reduserte Jon Salte på en kontring til 20-19 i favør Elverum. Heldigvis kom erstatteren til Søndenå til unnsetning. Patrick Andersson klinket inn en to målsledelse til bortelaget da de kun var igjen 8 minutter av kampen.

Nærmere kom ikke Bergen da de kun klarte å overliste Morten Nergaard en gang de siste 8 minuttene. Elverum på sin side satte tre baller i nettet og kunne juble over en 24-20 seier på en dag som i bestefall kan kalles middels. Bergen spilte Elverum dårlige i perioder, og man ser at det er en utrolig jevn serie der man må være på topp for å ikke tape poeng. Tobias Grøndahl ble Elverums toppscorer med 8 mål i denne kampen.

Nå venter en tøff match mot Arendal på onsdag der vinneren vil sikre seg gode muligheter for en av de to øverste plassene i serien. Vi ses i Terningen Arena!