To poeng hjem fra Jæren – Elverum

To poeng hjem fra Jæren

De hvite og svarte brukte tid på å komme i gang, og Nærbø rakk å sette to mål bak Vegard Bakken Øien før Endre Langaas endelig fikk hull på byllen for Elverum. Hele fem og et halvt minutt tok det før trønderen satte inn Elverum sitt første mål. Det var tydelig at det var et heltent Nærbø-lag som hadde møtt opp i Nye Loen.

Nevnte Vegard Bakken Øien hadde lyst til å vise seg frem mot gamle lagkamerater. I innledningen av kampen sørget Elverum-gutten for to kvalifiserte redninger fra seksmeteren, og hadde sin del av æren for at lagene var a jour etter ti minutter. Elverum stod virkelig godt bakover og klarte i tillegg å fremprovosere tekniske feil hos Nærbø. Kasper Lien var som alltid kontringsvillig, og det var han som kunne sende Elverum i ledelsen for første gang i kampen.

Utover i omgangen utviklet det seg til å bli en fartsfylt kamp. Hjemmelaget ønsket å sette opp tempoet i kampen, og kjørte hurtige kontringer og avkast. Dette førte til noen ballmist som Elverum visste å utnytte. Selv om også Elverum hadde sine tekniske feil, så var stillingen 9-12 etter drøyt 20 minutter. Da hadde Bergendahl hos Nærbø fått en noe streng utvisning.

Et par minutter og to Elverum-utvisninger senere hjemmelaget oppe i ryggen på Elverum. Da hadde dommerne måtte diskutere om Daniel Blomgren skulle få det røde kortet, eller om han bare skulle få to minutters hvile på benken. Det endte med to minutter på svensken, og redusering signert Tord Lode fra straffemerket. 12-13 til Elverum etter 24 minutter spilt.

Nøyaktig fire og et halvt minutt senere hadde kampen blitt nøyaktig null mål rikere. Da valgte Børge Lund å legge timeout-kortet for å ta en prat med sine spillere. Det resulterte i et forsøk på 7-mot-6, uten uttelling. Da både Elverum og Nærbø ikke utnyttet sine muligheter, så endte førsteomgang på stillingen 12-13 til Elverum.

Lagene kom ut etter hvilen i et voldsomt tempo, hvor lagene fortsatte der de slapp i førsteomgang. Nærbø fulgte Elverum som en skygge. Scoret Elverum, så scoret Nærbø i neste angrep. Kastet Elverum bort ballen, gjorde Nærbø det samme. Slik fortsatte det helt til Sindre Heldal sikkert satte ballen bak Halvor Nærland etter snaut 37 minutter. Da hadde begge lag rukket å pådra seg en to minutters utvisning.

Elverum sitt tjuende mål var av det vakre slaget. Sindre Heldal fikk en vanskelig ball og ble nødt til å hoppe på omtrent død vinkel. Som den magikeren han er, tryllet Sindre ballen mellom beina på Halvor Nærland og i mål. 18-20 til Elverum, som hadde spilt store deler av kampen i undertall. Halvveis uti andreomgang noterte Elverum seg for sin sjette utvisning for kvelden.

Som om ikke 12 minutter i undertall var nok, så klarte Grøndahl å snakke på seg Elverum sin syvende utvisning. Og det etter at Nærbø-benken hadde bedt om time-out. Da var det greit at Elverum hadde sluppet inn kun ett mål i løpet av sine 14 minutter i undertall. Et par Søndenå-kanoner og en fin redning fra seksmeter signert Bakken Øien, så var Elverum foran 19-25 med åtte minutter igjen å spille.

Etter at Nærbø hang godt med, så fikk bortelaget etter hvert en komfortabel ledelse. Med god hjelp av Søndenå, Lien og Grøndahl som endte opp med seks mål hver, kunne Elverum feire to poeng på en vanskelig bortebane. Kampen ebbet ut på stillingen 21-29 til Elverum, i det som ble en tøff og fysisk batalje.

Neste kamp er allerede på søndag, da møter vi Bergen borte i Framohallen. Neste hjemmekamp for Elverum er på selveste Valentines Day. Da kommer ØIF Arendal på besøk, til et oppgjør som har blitt en klassiker i norsk håndball. Vi sees i Terningen!