Toppoppgjør mot ØIF Arendal på onsdag! – Elverum

Toppoppgjør mot ØIF Arendal på onsdag!

Det er duket for en av de store oppgjørene i norsk håndball. På onsdag kommer Arendal til Terningen Arena for å kjempe om poeng mot gulljagende Elverum. Før kampen er hjemmelaget på en 2.plass, bare tre poeng bak Kolstad, mens Arendal er fem poeng bak Elverum, men har en kamp til gode. Det er derfor en meget viktig kamp for begge lagene. Da lagene møttes i Sør-Amfi før jul var det Arendal som var det beste laget. Arendalittene vant 29-28 i en kamp der Mathias Larsson ble kåret til banens beste spiller.

Nevnte Mathias Larsson er en spiller som Elverumsgjengen vil blir godt kjent med i årene som kommer. Dansken skal erstatte Tobias Grøndahl etter denne sesongen. I årets sesong har Arendalspilleren vært en av ligaens aller beste spillere. Med sitt gode duellspill har han både spilt opp og lagd veldig mange mål selv for laget som trenes av Heine Jensen. Larsson kommer til å bli en meget god signering for Elverum. Han er også seriens toppscorer med 136 mål på sine 18 kamper.

En annen god signering for Arendal er den islandske kantspilleren Dagur Gautason. Den lynraske kantspilleren har vært en åpenbaring i den norske serien. Med nesten 5 mål i snitt har han drevet flere målvakter til vanvidd. På motsatt kant har Sander Simonsen fortsatt tatt til sin posisjon. Kantspilleren er født og oppvokst i klubben, og er en av de viktigste spillerne i troppen. Simonsen er meget komplett, og er en spiller som kunne spilt i de fleste lagene i serien. Morten Nergaard har tidligere fortalt at Simonsen er en spiller som han slitt med, så det blir spennende om Elverums lokale helt har studert kantspilleren nok til å snu overtaket.

På linja har Arendal en kjenning fra Innlandet. Sondre Gjerdalen har vært litt innom rekruttlandslaget, og har hatt en veldig god utvikling de siste 3-4 årene. Med sin gode fysikk er han en spiller som tar godt for seg både defensivt og offensivt. Josip Vidovic, vår tidligere bakspiller er også en viktig brikke i årets Arendallag. Kroaten hadde en fin tid i Elverum, og var en viktig spiller i fjorårets sluttspill.

I Elverum er det god stemning etter en rekke seire på rad. I forrige oppgjør mot Bergen var det ingen god prestasjon, men det er nok et helt annet tenningsnivå når Arendal kommer på besøk på onsdag klokken 19:15. Det er ventet en del folk til hallen, så det blir som alltid magisk stemning i arenaen. Vi går for to poeng. HEIA ELVERUM