Intenst oppgjør mot ØIF Arendal – Elverum

Intenst oppgjør mot ØIF Arendal

Endelig var det dags for et storoppgjør i norsk håndball, da ØIF Arendal gjestet Terningen Arena onsdag kveld. To rivaler som har vist god form etter EM-pausen, og et oppgjør hvor ØIF stakk av med seieren i sesongens første møte. Det var sørlendingene som kom best i gang denne gangen også. Anført av kommende Elverum-spiller, Matias Larson, festet ØIF tidlig grep om kampen.

I en kamp hvor tempoet var skyhøyt, så var temperaturen også til å føle på. Spillerne trengte flere tilsnakk, og Antonio Serradilla fikk også to minutter på benken etter å ha vært i ansiktet på Birk Inselseth. Etter undertallsperioden til Elverum, så var stillingen 3-6 til ØIF etter ti minutter spilt.

Fire minutter senere var lagene plutselig like langt, mye takket være en mann som har vært med på dette mange ganger. En mann som elsker å spille disse oppgjørene: Morten Nergaard. Det hjalp også for Elverum at rytmen i angrepsspillet satt bedre, og at forsvaret virkelig stod opp bakover. Med alt dette så kunne Endre Langaas sende Elverum opp i ledelsen. Tempoet i kampen var roet litt ned, men det var fortsatt to lag som virkelig hadde lyst til å ta kontroll over kampen. Klokken viste 17.39 da Børge Lund ba om kampens første timeout på stillingen 8-9 til bortelaget.

Jurisic og Gautason viste seg å være en farlig duo i Terningen Arena en periode. En periode hvor Elverum slurvet en del i angrep utnyttet ØIF muligheten til å stikke fra igjen. Jurisic stod for redninger, etterfulgt av nydelige kontringsballer som Gautason kvitterte i mål. På stillingen 9-12 bestemte Elverum seg for å skru på igjen, og anført av Tobias Grøndahl var lagene like langt. Dagens peneste mål hittil var signert Grøndahl, som fra død vinkel og med Josip Vidovic i kroppen fikk på lurt ballen i mål på en finurlig måte. Med seks minutter igjen av omgangen var stillingen 13-13.

På vei inn mot pause fulgte lagene hverandre som skygger. Heroisk innsats i Elverum-forsvaret sørget for at lagene gikk til hvile på stillingen 15-15.

De svart-hvite startet andre omgang som de gjorde i den første. Et par tekniske feil og en skuddbom sørget for at ØIF tidlig var to mål foran. Det tok nesten fem minutter av omgangen før Endre Langaas fikk hull på Elverum-byllen. ØIF var dog nådeløse i ankomsten etter og satte inn 16-18 kjapt. Det måtte et overtallsspill for at Elverum igjen skulle komme seg opp i ryggen på ØIF. Endre Langaas var veldig effektiv, og var sterkt delaktig i at stillingen etter 41 minutter var 19-19.

Halvveis inn i annen omgang så noterte Magnus Søndenå seg for sitt første mål for kvelden. Sent, men godt, da han sendte Elverum i ledelsen 22-21. Tempoet i matchen var ikke i nærheten av hva det var i starten av førsteomgang, og det dannet seg et kampbilde som viste seg at dette ville bli jevnt helt inn. Da Endre Langaas satte inn 25-23 var det bare å stålsette seg for innspurten.

Kampklokken viste 58.16 da Elverum ba om sin siste timeout for kvelden. Lund og Hamar fikk ikke svar på tiltale i det første angrepet, da Grøndahl kom til avslutning fra omtrent død vinkel. Plutselig var det ØIF Arendal som hadde mulighet til å gå opp i ledelsen, og Heine Jensen la sitt grønne kort hos sekretariatet. Med ett minutt igjen var alt fortsatt vidåpent.

ØIF fikk betalt i straffekast, som ble skapt av sørlendingenes gigant denne kampen, hamarsing Sondre Gjerdalen. Matias Larson satte straffen kontant bak Morten Nergaard. Elverum hadde et halvt minutt på å sikre seg utlikning og ett poeng i toppkampen. Da Peter Lukacs fikk en låvedør å gå på, var ungareren iskald og satte inn kampens siste mål: 30-30. Larson fikk til slutt en presset situasjon fra 14-15 meter, men skuddet gikk på utsiden av stolpen. Dermed måtte rivalene dele på de to poengene. To poeng som begge lag gjerne ville hatt selv.

Neste kamp for Elverum er om ti dager, da vi møter Kristiansand i Final8 (semifinale i Cupen). Bli med å jakte på sesongens første pokal!