Final8: Kan Elverum ta Kongepokalen hjem? – Elverum

Final8: Kan Elverum ta Kongepokalen hjem?

Etter ukesvis med venting, går vi snart fra å telle dager til og telle timer: Lørdag kl 17:00 kastes semifinalen i NM i gang i Sør Amfi.

For andre gang skal Final8 arrangeres i Sørlandsbyen, Arendal. Elverumsgutta er selvfølgelig på plass igjen, på jakt etter revansje fra fjorårets finaletap mot Kolstad.

Nok engang er muligheten der for at ligaens to beste lag møtes i NM-finalen på søndag, men ingenting er avgjort før semifinalen på lørdag er spilt, og vi som har fulgt norsk håndball og ballidrett generelt vet godt at Cup er Cup og at ballen er rund.

Final8 har sin egen ramme, der semifinalen tidligere ble avgjort på en av lagenes hjemmebane er både semifinale og finale lagt til «nøytral arena» i Final8.

Det store spørsmålet er kanskje hvilket av lagene som klarer og skape hjemmebane på «bortebane». Vi vet at Elverumssupporterne og Taiga’n kan å lage liv og leven uansett om det er i Terningen Arena eller ute på tokt i Norge eller Europa. Vi tviler ikke på at de markerer seg nok engang og kan bidra sterkt til både arrangementet i Arendal og til å løfte gutta fram til en ny avgjørende finale!

lørdag står slaget om finaleplassen når Elverum møter Kristiansand som med stor sannsynlighet kan mobilisere til sterke krefter i en semifinale på «geografisk hjemmebane».

II det andre oppgjøret møtes to av Elverums rivaler Kolstad og Halsum. Det er lett å bli fristet til å tenke at det på papiret skal være en overkommelig oppgave for Kolstad å ta seg til finale, men alle som oppgjennom årene har fulgt Haslum vet at det er et lag som kan slå hardt nedenfra, selv om de to lagene har god avstand til hverandre på serietabellen.

Elverum har tapt Kongepokalen for Haslum i Oslo Spektrum før, og det er langt ifra første gangen Haslum står i en semifinale i NM.

Det er 4 lag som møtes til semifinale, alle kan de potensielt sikre seg en finaleplass på søndag, her gjelder det å være fullt skjærpa for Elverumsgutta for å sikre seg nok en NM-finale på CV’en.

Til forskjell fra når NM ble spilt med egen enkeltstående Finale gir det en ny faktor i regnestykket at med to kamper på to dager må man kunne balansere energibruken i troppen, man skal både gi nok til å vinne en semifinale, men gjerne også ha overskudd nok til å kjempe om Kongepokalen på dag to.

Det er ingen hemmelighet at Kolstad står i samme situasjon som Elverum gjorde i fjor, en Final8 midt mellom viktige kamper i EHF Champions League, det er en av mange faktorer som kan gi utslag i den ene eller den andre retning for helgas finalekamper.

Elverum har god erfaring med semifinaler og har mang en gang tatt seg til den prestisjetunge NM-finalen, men selv om Elverum har løftet Kongepokalen 5 ganger, er det ingen hemmelighet at 6 av de 11 finalene har endt med tap.

Her må alle mann på jobb, spillere, støtteapparat og ikke minst vår viktige X-faktor: Taiga’n og Elverumssupporterne. Vi håper å se dere hvalfarte til Arendal i helga for å ta Elverumsgutta til søndagens finale. Kanskje er det en motivasjon i seg selv at dersom man er heldig kan møte Josip Vidovic eller andre ØIF Arendalspillere i pølsebua eller på tribunen, da «hjemmelaget» ikke har sikret seg plass på sin egen håndballfest?

Denne helga venter utallige dueller, lag mot lag, spillere mot spillere, høy temperatur på og utenfor banen, marginer, taklinger og etter alt å dømme et heseblesende tempo, samt høyt blodtrykk på noen og enhver. Akkurat slik skal en finalehelg være!

Ideelt sett skulle vi selvfølgelig spilt NM-finale her hjemme i Elverum og Terningen Arena, men realiteten er en annen og vi må gjøre det beste ut av det og er det noe vi kan så er det å lage liv og jakte seiere også utenfor egne kommunegrenser!

Elverumsgutta har fått seg en ekstra lang uke til finpussen inn mot jakten på sesongens første tittel, og Taiga’n er klare til for å legge dusinvis av nye mil i reiseloggen!

Final8 ligger foran oss og er det tre ting vi skal pakke i reiseveska på veg mot nye mål, er det lidenskap, engasjement og optimisme!

For er det en ting vi vet i Elverum så er det at når vi står #sammenforelverum kan vi klare alt!!

/Magnus Stenseth