Elverum til cupfinale!! – Elverum

Elverum til cupfinale!!

Det var duket for Semifinale i Norgesmesterskapet mellom Elverum og Kristiansand i en kamp Elverum var favoritter i på forhånd, i noe som skulle bli en heseblesende og dramatisk kamp hvor spenningen var til å ta og føle på. Premissene var klare for en bra kamp og vinneren møter Kolstad i finalen, da de vant sin kamp mot Haslum før på dagen.
Kampen startet trått for Elverum da Kristiansand tok ledelsen etter minuttet, før de pådro seg en teknisk feil som var en gjenganger i starten. Elverum brukte to minutter og 40 sekunder før de fikk inn kampens første mål ved Antonio Serradilla. Men så var det mye rot fra begge lag de neste 5 minuttene som var uten mål. Takket være noen fine redninger av målvaktene på begge lag, pluss mange småfeil og mye slurv.

Etter denne målløse perioden skulle Elverum fortsette å slite litt, da målvakten til Kristiansand ble bedre og bedre samtidig som Elverum fortsatte å være uheldige og slurvete framover i banen, Kristiansand scorte 3 mål før Elverum scorte igjen. Stillingen var 1-4 fram til det fjortende spilleminuttet hvor Tobias Grøndahl så seg lei av at Elverum ikke fikk ballen i mål. Dermed var stillingen 2-4, Elverum var bare 2 mål bak så bakover i banen så det helt greit ut for Elverum, det var framover Elverum slet mest.

Tobias Grøndahl skulle også score Elverums neste mål og redusere til 3-5. Dessverre for Elverum fortsatte de å gjøre feil offensivt, men en god Nergaard med noen brukbare redninger holdt Elverum greit inne i kampen. Etter 18 minutter spilt var stillingen 4-8 i favør Kristiansand. Ett lag som er nummer 13 i serien. Men de spilte som om dette var deres beste kamp denne sesongen i førsteomgang med en skyhøy intensitet i dueller, ispedd med høy fart. Elverum måtte opp noen hakk om de skulle ta igjen dette. Da hjalp det lite at Kristiansand to minutter senere ledet med 5 mål.

Inn mot pause prøvde Elverum alt de kunne for å ta innpå Kristiansand, i det som hadde vært en skuffende omgang for Elverum med mye slurv og uheldige avslutninger offensivt, hvor målvakten til Kristiansand hadde stått veldig godt, Morten Nergaard og forsvarsspillet til Elverum var det som gjorde at Kristiansand ikke ledet med enda flere mål. Elverum var enda inne i kampen, men hadde en stor jobb å gjøre i andreomgang om de skulle kunne ta igjen de 3 målene Elverum lå bak. Stillingen var 12-15 i favør Kristiansand til pause. Elverum hadde vist tegn på at de var på vei opp i kvalitet igjen de siste 10 minuttene av førsteomgang hvor flere av skuddene til Elverum gikk i mål en tidlig i kampen. Elverum hadde ett par hakk til inne i seg. Dette kom forhåpentligvis til å skinne gjennom i andreomgang. Det var duket for en spennende og dramatisk andreomgang i kampen om å komme seg til NM- finalen og kjempe om gullet.

2.omgangen startet bra for Elverum med først ett mål fra Kasper Lien før Morten Nergaard reddet det påfølgende angrepet til Kristiansand. Så scorte Lukacs og Elverum var nå bare 1 mål bak igjen med masse tid igjen å spille. De hadde skort like mange mål i løpet av de to første minuttene i andreomgang som de gjorde i løpet av de første trettene minuttene. Dette lovte godt for resten av omgangen for Elverum.

Det bølget fram i tilbake de første 10 minuttene av andreomgang, men Elverum hadde utlignet til 19-19 etter straffemål fra Tobias Grøndahl. Morten Nergaard hadde flere gode og fine redninger. Redningsoperasjonen hittil i andreomgang hadde gått bra. Elverum viste kvaliteten sin.

I det førtisjette spilleminutt omtrent tok Elverum ledelsen for første gang i kampen da ved ett fint mål fra Magnus Søndenå. Som også scorte det neste målet for Elverum, men Kristiansand lot seg ikke knekke av dette. Da de også fortsatte å spille fint offensivt. Men nå var Elverum nærmere og vise nivåforskjellene mellom lagene, Elverum hadde mer kvalitet i laget. Men med 6 minutter igjen omtrent ledet Elverum 27-26 og hadde ballen i laget og tok en tomåls- ledelse og for første gang i kampen hadde Elverum en viss kontroll da Daniel Blomgren scorte.

Deretter med 5 minutter spilleminutter igjen hadde Elverum tatt time-out etter en teknisk feil fra en Kristiansand spiller, så økte de ved Kristian Hubert Larsen. Elverum ledet nå 29-26 og hadde seieren i lomma, før de gikk opp til 30-26 etter mål fra Blomgren.

Men så begynte dramaet da Kristiansand sakte, men sikkert kom innpå igjen med få minutter igjen å spille. Elverum begynte å gjøre feil igjen og med 3 og ett halvt minutt igjen å spille var det 30-28 som var stillingen.

Halvminuttet senere reduserte Kristiansand til 30-29 og spenningen var til å ta og føle på. Skulle Elverums helter greier å dra seieren i land eller skulle Kristiansand utligne og sende kampen til straffekonk.

Da tok Børge Lund seg nødt til å ta en time-out for å prøve å kontrollere inn og roe ned. Elverum hadde ballen med 1 minutt igjen å spille. Men med 48 sekunder igjen mistet Elverum ballen etter en teknisk feil. Skulle det bli uavgjort og straffer som skulle avgjøre? Eller skulle Elverum greie å stå imot med et nødskrik?

Med ca. 30 sekunder igjen å spille tok Kristiansand time- out. Deretter brukte de litt tid med ballen i laget, men Elverum sto godt imot og Kristiansand fant ikke åpningen i Elverum- forsvaret. Dette gjorde at de til slutt så seg nødt til å slå en vanskelig pasning, men den greide ikke Kristiansand å bruke til sin fordel. Ballen gikk ut av spill og Elverum kunne puste lettet ut. Finaleplassen var sikret med ett nødskrik. Det var det viktigste etter en kamp hvor spillet ikke satt helt hundre prosent.

Dette var en kamp Elverum skulle vinne, som de til slutt vant med ett nødskrik, men de er videre til finalen og spiller om gullet i morgen, etter en sterk andreomgang og opphenting. Finalen spilles i morgen klokken 16.30. Toppscorere for Elverum ble Grøndahl og Blomgren.