Klart for cupfinale mot Kolstad! – Elverum
Foto: Solveig Jåstad

Klart for cupfinale mot Kolstad!

Etter en jevn og tøff batalje mot Kristiansand lørdag, er Elverum klare for cupfinale mot Kolstad søndag klokken 16.30. Sør Amfi og Arendal tar imot to lag som er sugne på å hente hjem årets første pokal, nemlig kongepokalen. Trønderne er regjerende mestere i alle de tre hjemlige turneringene, og ser nok for seg å feire nok en triumf søndag kveld. Men da må de slå et Elverum-lag som helt sikkert er lystne på å vise seg frem etter lørdagens semifinale. Det er finale i Final8. Det er finale i Norgesmesterskapet. Det er Kolstad mot Elverum.

Rødtrøyene fra Trondheim tok seg ganske greit til dagens finale etter å ha møtt Haslum i semifinalen lørdag. Etter at Haslum styrte kampen innledningsvis, så stakk Kolstad etter hvert ifra. Mye takket være en spiller som garantert vil spille en stor rolle også i søndagens finale, Sander Sagosen. Verdensstjernen vartet opp med syv mål på syv skudd, og det så virkelig ut som at han hadde prikket inn formen til denne helgen. Dette er en spiller Elverum naturligvis må få fatt på, sammen med flere andre på et stjernespekket Kolstad-lag.

Semifinale Elverum- Kristiansand, foto Solveig Jåstad.

Torbjørn Bergerud vil antakeligvis starte i mål for Kolstad, og han har en egen evne til å stenge igjen buret i enkelte kamper. I tospann med rutinerte Lars Eggen Rismark, er det et av Norges beste målvaktspar som står ovenfor Elverum i dag. Nøkkelen for Elverum blir å ikke la Bergerud komme inn i rytmen. Dette gjorde han virkelig mot Haslum på lørdag, der han hentet frem 12 redninger på 28 skudd.

Ute på kantene er det også kvalitet hos trønderne. Tidligere Elverum-spiller Sigvaldi Guðjónsson står ute til høyre. Den islandske storscoreren har nylig signert en avtale som gjør at han blir værende i Kolstad de neste seks årene, og han vil nok gjerne starte den nye kontraktsperioden med scoringer og en kongepokal.

Vetle Eck Aga og Magnus Gullerud er helt sikkert klare til å både ta imot, og klare til å gi juling. Selv om Final8 kommer midt imellom to Champions League-kamper, så er nok favorittene fra Kolstad lystne på gull. Den unge Simen Lyse slet med å komme inn i rytmen lørdag kveld, men det stopper han nok ikke fra å lade børsa mot Elverum.

Det blir spennende å se om Gøran Johannessen finner veien til parketten i dagens finale. Rogalendingen satt nemlig på tribunen lørdag og så sine lagkamerater trygt sikre en finaleplass. Den langreiste høyrebacken Magnus Rød satt sammen med Johannessen på tribunen, men en skade gjør det nok uaktuelt å spille for den Pick Szeged-klare stjernen.

Hos Elverum så er alle spillere som er spilleberettiget klare til dyst. Vegard Bakken Øien har spilt for Fjellhammer i cupen tidligere denne sesongen, og kan derfor ikke være i Elverum sin kamptropp denne helgen. Selv om det så trått ut mot KRS på lørdag, så vet vi at Elverum-mannskapet har en egen evne til å komme seg opp på det nivået som kreves til enhver kamp. Om Elverum treffer på kampplan og dagsform, så er det langt fra umulig å hente hjem kongepokalen til de dype skoger. Selv om Kolstad er store favoritter, så gir vi oss aldri. HEIA ELVERUM!

Kampen ser du på TV2 sin hovedkanal, kampstart er klokken 16.30