Det gikk ikke hele veien mot Kolstad – Elverum

Det gikk ikke hele veien mot Kolstad

Søndag kveld var det klart for å dele ut årets første gullmedaljer, da Elverum og hardsatsende Kolstad møttes til dyst i årets cupfinale i Arendal. Det var to lag som kom ut med høy intensitet og masse vilje. Innledningsvis var det ingen av lagene som maktet å få noe overtak, og det ble en real stillingskrig der begge lag svarte på hverandre sine scoringer. Selv om Elverum fikk et par muligheter til å gå to mål foran, så var det omsider Gabriel Setterblom som satte inn 5-5 etter 11 minutter spill.

Et par tekniske feil på rappen gjorde at Kolstad plutselig fikk en liten luke midtveis i omgangen. Forsvarssjefen til Kolstad, Vetle Eck Aga, utnyttet feilene og kontret inn 10-7 til rødtrøyene. Det var før vi fikk se en situasjon hvor videodømming ble tatt i bruk. Tobias Grøndahl blir kastet i bakken av nevnte Eck Aga, og fikk seg en tominutters pause. Det samme gjorde Henning Limstrand, da dommerne også fikk med seg et slag i ansiktet på vår kaptein, Endre Langaas.

Det første angrepet i overtall visste Magnus Søndenå å utnytte, og satte sikkert inn Elverums åttende scoring fra seksmeteren. Elverum knappet inn ett mål under overtallsperioden, etter at den nylig OL-uttatte Kasper Thorsen Lien satte ballen iskaldt under foten til Torbjørn Bergerud.

Ved god hjelp av at Elverum fikk en tominutters utvisning, og tok ut Nergaard i angrep, så fikk Kolstad seg plutselig en behagelig luke. 12-10 var plutselig blitt til 15-10 til trønderne, og Børge lund så seg nødt til å legge det grønne timeout-kortet.

Tekniske- og personlige feil gjorde at Elverum ikke fikk særlig uttelling etter timeouten. Purunge Scott Wolkoff kom inn i Elverum-buret mot slutten av omgangen, uten å få noe grep på skuddene fra verdensstjernene til Kolstad. Selv om Kassem Awad presset inn en redusering, så var det trønderne som gikk til pause med ledelsen 18-11 etter en omgang med høy intensitet.

Etter hvilen var det Elverum som kom best i gang. Torbjørn Bergerud fiklet en ball i eget nett, før Morten Nergaard mesterlig hentet frem en redning på et straffekast fra Sigvaldi Guðjónsson. Da Kassem Awad fikk stå alene fra linja i det påfølgende angrepet, gjorde svensken ingen feil. Da Nergaard også plukker frem en redning fra Sagosen, kunne Lien sikkert sette inn 18-14 seks minutter ut i andreomgang.

Det var ikke akkurat en målrik start på andreomgangen. Elverum hadde i løpet av de første 12 minuttene fått fire baller i nettet bak Bergerud, mens Kolstad kunne hadde scoret ett mål etter pausen. Da så Christan Berge seg nødt til å be om en timeout. Berge får svar på tiltale da Guðjónsson snappet opp ballen i forsvar og satte inn 20-15. Halvveis i omgangen satte Daniel Blomgren inn redusering til 21-17, og sørget for at Elverum så vidt hadde heng på storfavorittene fra Trøndelag.

Selv om Elverum fikk minsket distansen til Kolstad, så klarte rødtrøyene å stadig holde Elverum på en god armlengdes avstand. Med ti minutter igjen viste Grøndahl hvor kald han kan være fra straffemerket, og ga beskjed til Kolstad om at Elverum aldri gir seg. Med ti minutter igjen stod det 23-19 på tavla.

Elverum kom seg helt opp til 24-22, etter at Morten Nergaard stengte igjen og kaptein Endre Langaas viste en heroisk innsats begge veier. Da Kolstad igjen satte Sander Sagosen på banen igjen, så kom Elverum seg aldri noe nærmere enn to mål bak. Det var en andreomgang som Elverum virkelig kan være stolte over, selv om det vil føles surt rett etter kampslutt. Kampen endte på stillingen 31-27, og Elverum måtte igjen ta til takke med sølvmedalje.