Elverum seier mot Halden! – Elverum

Elverum seier mot Halden!

Det var to lag som var helt jevne i innledningen, og Elverum brukte noen minutter på å få i gang maskineriet. Drøye ti minutter skulle gå før Antonio Serradilla og Elverum fikk en tidlig luke på tre mål. En som var tilbake etter å ha sittet på tribunen i Arendal under Final8, var Vegard Bakken Øien. Hernesingen var sterkt delaktig i at Elverum fikk en god start. Snaut halvveis i førsteomgang ba Jan Thomas Lauritzen om en time-out, da hans Halden var kommet under 8-4.

Lauritzen fikk godt betalt etter praten med sine spillere. Med god hjelp av Neupart bakerst, og et noe unøyaktig Elverum-lag sørget Halden for å spise opp nesten hele forspranget. Det tok ikke lange tiden før Halden hadde gjort 10-5 om til 10-8 og hadde fått heng på hjemmelaget. Med syv og et halvt minutt igjen av omgangen ønsket Børge Lund å svare, og la ba om Elverum sin første time-out for dagen. Svaret fikk han umiddelbart, da Helland Anderson dunket inn 11-8 etter at Elverum hadde gått over syv minutter uten nettkjenning.

Elverum fikk noe bedre kontroll på sitt eget spill mot slutten av omgangen, og kunne gå til pause på stillingen 14-9. Da hadde Eirik Soløst kommet innpå og var feilfri da han gikk på kontring etter å selv ha snappet opp ballen i forsvar. Peter Lukacs fikk også i gang både pasning- og skuddarm, og var meget bidragsytende da Elverum sikret seg en komfortabel ledelse før hvilen.

I den andre omgangen var det ingen av lagene som fikk noe særlig overtak, selv om Elverum stadig lå fem mål foran. Neupart og Bakken Øien byttet på å redde baller, og lagene satte ballen i mål omtrent annenhver gang. Ti minutter ut i andreomgang hadde lagene scoret syv mål hver, og stillingen var 21-16 til Elverum.

Da det lugget litt for Elverum fremover, så var det de store navnene som sto frem. Endre Langaas og Tobias Grøndahl viste hvorfor Lund og Hamar virkelig stoler på dem når det butter litt imot. Med syv scoringer etter 37 minutter, så var det Grøndahl som var den store mannen denne kvelden. 18 minutter ut i 2. omgang så var distansen mellom lagene like stor som den var ved pause, på stillingen 26-21 til Elverum.

Selv om Elverum aldri fant noe minneverdig flyt i 2. omgang, så virket de hvitkledde komfortable med luka de hadde ned til Halden. Mye takket være Bakken Øien i Elverum-buret, som viste seg frem med en redningsprosent tett opp mot 40. Om vi legger til at flere av disse redningene var kvalifiserte redninger fra 6-meteren, så kan vi slå fast at det var en glitrende kamp av Bakken Øien. Kasper Thorsen Lien kom også inn på høyrekanten, og kom ut fra det med fire mål på fem skudd.

Kampen ebbet ut på stillingen 32-25, og Elverum-spillerne kunne feire at de tok enda et steg mot sølvmedaljen i årets seriespill. To som får dele på bestemannsprisen hos Elverum i dag, var Tobias Grøndahl med 100% uttelling på syv skudd, samt Bakken Øien som stod en veldig god kamp i Terningen Arena.

Neste kamp for Elverum er om en hel uke, da semifinalist i Cupen, Kristiansand, venter i Aquarama Arena. Neste hjemmekamp for Elverum er mot Runar Sandefjord den 20. mars klokken 18.15. Møt opp og støtt våre helter. Vi sees i Terningen!