To poeng hjem fra Sørlandet! – Elverum

To poeng hjem fra Sørlandet!

Det var ikke lenge siden Kristiansand og Elverum møttes sist, da Elverum vant semifinalen i NM med minst mulige margin. Innledningsvis i søndagens kamp så det  ut til å kunne bli jevnt også denne gangen. Det var to lag som brukte litt tid på å bli kjent med det som så ut som et glatt underlag, men Elverum kom omsider best i gang. Godt forsvarsspill og et par fine redninger fra Morten Nergaard gjorde at de hvitkledde etter ti minutter var foran 3-5, etter at Kasper Lien var sikker som banken fra sin kantposisjon.

Førsteomgang ble preget av både tekniske feil og flere angrepsfeil hos begge lag, men Elverum klarte allikevel å opprettholde den lille luken ned til Kristiansand. Børge Lund ba om sin første timeout da klokken i hallen viste 21.16, da var Elverum fortsatt de tre målene foran. Elverum-treneren fikk svar på tiltale, for  Sindre Heldal var bombesikker fra kanten i det påfølgende angrepet. Da Nergaard også bestemte seg for å plukke frem nok en redning, så var stillingen 7-11 med syv minutter igjen av omgangen.

Elverum fikk seg en ordentlig god periode på vei inn mot hvilen. Nergaard reddet ball på ball, og han fikk også med seg en scoring i det åpne buret på motsatt side. Simen Søgaard dukket også opp på kanten og noterte seg for både en og to  scoringer fra sin høyre kantposisjon. Da signalet for endt omgang lød, så hadde Tobias Grøndahl akkurat rukket å gå av en mann, før han sikkert satte ballen bak KRS-målvakta. Lagene gikk til pause på stillingen 11-17, etter at Nergaard i siste sekund  reddet sitt andre straffekast for kvelden.

Etter hvilen var det omsider Kristiansand som kom best i gang, og startet like greit med å hente inn tre mål av ledelsen Elverum hadde til pause. Morten Nergaard og Elverum klarte tidlig nok å gire om, og sørget for å kjapt være oppe igjen i en syvmålsledelse. Mye takket være nevnte Nergaard, som dro frem nok en kvalifisert redning, før han like greit satte sitt tredje mål. Da Sindre Heldal fikk gjøre omtrent som han ville, valgte Victor Skillhammar å legge timeout-kortet på stillingen 18-24.

Fra 18-24 var det lite som gikk Elverum sin vei, og sørlendingene knappet innpå. En veldig god periode fra KRS gjorde at de kom helt opp i ryggen på Elverum. Flere angrep hadde hjemmelaget muligheten til å komme tre mål bak, men Morten Nergaard og Elverum-forsvaret ville det annerledes. Et par redninger og fine aksjoner fremover  gjorde at Elverum klarte å holde på en relativt komfortabel ledelse gjennom 2. omgangen.

Selv om Kristiansand yppet seg flere ganger, så viste Elverum styrke da de virkelig stakk i fra og sikret seieren. Morten Nergaard stod tidvis som en vegg, Også Vegard Bakken Øien kom inn mot slutten, og reddet like greit det første skuddet han fikk på seg. Med fire minutter igjen var ledelsen på hele ti mål, noe som sier mye om hvor sterke Elverum var i denne andreomgangen.

Det var til slutt ikke noe tvil om hvor poengene skulle ende opp. Mye takket være Sindre Heldal sine syv mål, og Nergaard sine gode perioder i Elverum-buret. Det er verdt å nevne seg at nesten samtlige spillere hos Elverum noterte seg for scoring denne kvelden. KRS fikk et straffekast etter at sluttsignalet hadde gått, og Mortensen fikk pyntet på resultatet for KRS sin del. Elverum vinner til slutt komfortabelt 28-36.

Nå venter en landslagspause, før Elverum tar i mot Runar 20. mars i Terningen Arena. Kampstart da er klokken 18.15, vi sees i Terningen Arena!