Før kampen: Kolstad – Elverum – Elverum

Før kampen: Kolstad – Elverum

På lørdag skal Elverum spille om seriegullet i Kolstad Arena. Elverum må vinne for å holde liv i drømmen om seriegull. Kolstad har uansett resultat alt i egne hender ettersom de leder med fire poeng før kampen. I det forrige oppgjøret vant Kolstad knepent foran nesten 7000 tilskuere i Håkons hall på Lillehammer.

Det er ventet like mange tilskuere i Trondheim Spektrum denne kvelden. Kolstad har som kjent brukt mye ressurser på å hente hjem store deler av det norske landslaget, og resultatene i den hjemlige ligaen har vært gode. Et par feilskjær innledningsvis mot Arendal og Runar er glemt, og Christian Berges mannskap har vunnet alle kampene sine etter dette. Denne våren har de også kun serien å tenke på når Champions League-eventyret røk hjemme mot Zagreb i nest siste kamp i gruppespillet.

Sander Sagosen er den store stjerna i laget til Berge, og den tidligere Kiel-spilleren er på mange måter også hjertet i prosjektet med å få Kolstad til å vinne Champions League. Herføreren har levert meget godt i mange kamper, men han har svingt unormalt mye i sine prestasjoner. På sitt beste er Sander en av verdens beste spillere, og en ev nøkkelbrikkene i Komstads suksess.

Sagosen kom ikke alene til Trondheim. Han hadde med seg Gøran Johannesen og Magnus Abelvik Rød fra Tyskland. Begge to er viktige spillere som det er et godt internasjonalt snitt over når de er skadefrie. Det er helt sikkert at Kolstad ikke kan dra nytte av Rød i denne kampen, men det er også tvilsomt om Gøran Johannesen er klar. Den duellsterke bakspilleren sliter visstnok med en sår akilleshæl og det er det som holder han utenfor spill for rødtrøyene.

Selv om Kolstad har skaffet seg et helt lag med etablerte landslagsspillere så er det kanskje Simen Lyse som har imponert mest denne sesongen. Trønderen spilte seg inn i EM-troppen til Jonas Wille i januar. Etter dette var han veldig god i OL-kvalikken da Norge kvalifiserte seg til OL i Paris. Han er også toppscoreren til Kolstad i denne sesongen, og det merkes knapt at en spiller som Gøran Johannesen er ute med skade. Lyse er en mann for fremtiden.

De tidligere Elverumspillerne Sigvaldi Gudjohnson og Magnus Gullerud er også viktige spillere for Kolstad. Sammen med målvakt Torbjørn Bergerud skal Gullerud forsøke å stoppe Elverums skyttere i denne kampen. Og om Kolstad får til forsvarsspillet sitt så er Sigvaldi en veldig god kantspiller i kontrafasen. Elverum er nødt til å følge ekstra med på denne spilleren lørdag ettermiddag.

Kampen har avkast 16:45. Og vi håper på å holde liv i gulldrømmen. Ta turen til Trondheim for å støtte Morten Nergaard og hans lagkamerater! Heia elverum!