Nær skalp i Trondheim – Elverum

Nær skalp i Trondheim

Kolstad-Elverum 29-28 (15-14)

Elverum gikk respektløs til verks mot laget som har vært best i norsk håndball den siste sesongen. Lagene var jevnspilte og det var tydelig at Sindre Heldal hadde bestemt seg for å lage trøbbel for sine landslagskollegaer i Trøndelag. Venstrekanten utlignet til 6-6 fra straffemerket etter ca 11 minutter. Da hadde han også satt inn et par baller i åpent spill også. Simen Lyse var den store spilleren for Kolstad innledningsvis. Utover omgangen var lagene fortsatt helt jevnspilte. Bortelaget fra Elverum fikk en gyllen mulighet til å dra i fra når hjemmelaget fikk tre utvisninger på stripe. Men Børge Lunds menn vant bare denne perioden 2-1 og dermed var det likt på stillingen 9-9 etter 18 minutter. Her hadde Elverum er gyllen mulighet til å ta et større grep om kampen, noe som de ikke helt fikk til.

Da det gjensto 6 minutter av første omgang fikk Elverum sin første utvisning. Elverum hadde spilt en fin omgang og ledet på dette tidspunktet med 1 mål. Iøpet av de to minuttene som Kolstad hadde en mann mer scoret de hele tre ganger, og de svartkledde elverumsingene hang for første gang i kampen etter med to mål. Kampen vippet litt den kommende perioden, men både Daniel Blomgren og Tobias Grøndahl sørget for at hjemmelaget ikke klarte å få en enda større luke inn mot pause. I omgangens siste minutt var det Christian Berges lag som hadde ballen, men hjemmelaget klarte å sløse bort muligheten, noe som gjorde at Magnus Søndenå satte inn Elverums 14 scoring for kvelden like før omgangen var over. Pauseresultatet var 15-14 til Kolstad

Den andre omgangen skulle bli enda mer spennende enn den første. Det var akkurat en sånn en seriefinale om gull skal utspille seg. Begge lagene kjempet iherdig om å få overtaket i kampen, men ingen klarte å rise av seg motstanderen. Vegard Bakken Øien hadde kommet inn i målet til Elverum og på rekke og rad bommet Sander Sagosen, Lyse og Sigvaldi Gudjonsson på straffekast mot lysluggen fra Elverum. Etter ti minutter av denne omgagmngen var det fortsatt helt likt mellom de røde og hvite etter at Kasper Lien satte en ball i mål fra sin kantposisjon.

Daniel Blomgren sørget for 21-20 ledelse til Elverum etter ca 14 minutter. Elverum sto godt bakover, og var tålmodige i angrepsspillet mot et fysiskn sterkt Kolstad. Hjemmelaget så ut til å ikke stresse så altfor mye, og lagene byttet lenge på å score mål. Det var derfor ventet at det skulle bli spenning helt inn. Ved et par anledninger sto Elverum så godt at hjemmelaget måtte dra frem en frikastoppstilling der Simen Lyse skulle skyte, noe ala det Elverum gjorde en del i tiden da Stig Rasch var hærfører for laget.

De siste 10 minuttene er like spennende som håndball skal være. Med nerve, intensitet, to gode lag foran ca 4300 tilskuere i Trondheil Spektrum. Hjemmelaget ledet ved to anledninger med to mål, og mange tenker kanskje at det er over for de svarte og hvite, men gang på gang kjemper Elverum som inn igjen i gullkampen. Med Tobias Grøndahl som herfører i 7 mot 6 spillet så sliter Stian Gomo på benken til hjemmelaget å finne de riktige grepene for å stoppe de svartkledde. Kassem Awad satte inn 27-27 med 3,50 igjen på klokken. Før Gullerud satt en ball for hjemmelaget. Like etter utlignet Søndenå for Elverum. Med 2 minutter igjen var det fortsatt helt åpen om hvem som skulle vinne denne kampen. Sigvaldi og Kolstad fikk et straffekast i kampens siste minutt etter at Elverum hadde stått godt bakover i en lenger periode, og Simen Lyse igjen måtte dunke fra et direkte frikast. Dessverre for Elverum var det Lyse som fikk tak i returen og fikk kjempet til seg et riktig idømt straffekast. Elverum hadde muligheten for å spille om uavgjort, men en straffebom på tampen gjorde at trønderne kunne juble for seriegull. Litt surt, men et fullt fortjent seriegull til Kolstad. Kampen endte 29-28.

Toppscorer Elverum: Sindre Heldal 6 mål.
Toppscorer Kolstad: Simen Lyse 10 scoringer

Nå venter noen spennende seriekamper der vi har muligheten til å sikre oss sølv i serien. Takk for alle som fulgte oss.