Klart for siste serierunde! – Elverum

Klart for siste serierunde!

I årets siste kamp i Eliteserien er det knyttet stor spenning til hvem som blir det åttende laget i sluttspillet der hele fire lag kjemper om den siste plassen. Om det er Fjellhammer, Bækkelaget eller KRS som ender i kvalik til nedrykk og om det er Drammen eller Runar som tar fjerdeplassen i serien og får hjemmebanefordel i sluttspillet. For Elverum og Sandnes sin del handler det kun om æren i den siste kampen. Lagene møtes på Vestlandet til dyst i en kamp som verken gjør det ene eller det andre for noen av lagene. Elverum tar sølvet, mens de blåkledde vertene ender på en tiendeplass på tabellen. Noe som kan ses på som en bra prestasjon om man skulle spå utfallet før årets sesong.


De blåkledde startet helt forrykende, men etter jul har det vært tøffere for laget som har Bodøværingen Emil Borg Rodahl som sin toppscorer. Bakspilleren dro til Sandnes for noen sesonger siden og har utviklet seg godt i takt med klubben. Med 136 scoringer er han den femte mestscorende spilleren i ligaen. Med en god match og mange scoringer så er fjerdeplassen på toppscorerlisten innenfor rekkevidde for den hardtskytende bakspilleren.

Per Ingvald Søyland Bø sto en helt forrykende kamp mot Bergen da Sandnes tok sin første og eneste seier i 2024. Å slå Bergen med sju mål å bortebane var fantastisk, og det gjorde at de heller ikke var i fare for å rykke ned. I forrige kamp mot KRS fikk de også en uavgjort, så de to siste kampene til Sandnes har vært veldig bra. I forrige oppgjør mot Elverum tapte de 37-28 i en kamp der linjespiller Marius Ferkingstad ble banens beste med sine fire mål. Den tidligere utenlandsproffen har vært en viktig brikke for Sandnes, men på grunn av jobb er han dessverre ikke lenger i spill for vertene.

Kjetil Johansen er en av de spillerne i serien som leverer flest assister, så dette er også en spiller som Elverum må være oppmerksomme på. Det er usikkert hvordan inngang Børge Lund velger å ha til kampen, men kjenner vi den sindige treneren rett så vil han drille inn laget best mulig mot sluttspillet. Elverum har uttalt at det er i sluttspillet den gode formtoppen skal komme, og dette er en ypperlig mulighet å vise at de er på god vei, etter en fin vårsesong.

Laget til Elverum er fulltallige og det er nok en rekke spillere som ønsker å vise seg frem inn mot sluttspillet. Kampen har avkast 18:15 og er du i nærheten så er det bare å komme i hallen. Vi går for to poeng og godfølelsen inn mot sluttspillet. HEIA ELVERUM!