Sluttspillet nærmer seg! – Elverum

Sluttspillet nærmer seg!

Og det er knyttet store forventninger om hvordan det kommer til å gå. Vi i Elverum håndball skal prøve å ta frem spåkula for å se hvordan de fire kvartfinalene ender.

Kolstad-Halden

Seriemesteren valgte Halden som sin motstander i den første kvartfinalen. Det ryktes at stjernespiller Gøran Johannesen er tilbake for Kolstad, noe som har enormt mye å si for bredden til trønderne. Halden klarte igjen å komme seg til sluttspill til tross for at «alle» mente at de var svekket etter fjorårets sesong. Selv om Halden er veldig gode på hjemmebane, og kan skape litt trøbbel for gjestene så tror vi Kolstad også vinner på bortebane, som de også komme til å gjøre hjemme i Kolstad Arena. Her tipper vi 2-0 til Kolstad i kamper, og at seriemesteren trygt tar seg videre til semifinale i sluttspillet.

Elverum-Bergen

Elverum har vunnet begge oppgjørene i serien mot Bergen med henholdsvis 8 og 4 mål. De er derfor favoritter til å ta seg videre til semifinalen. Selv om Elverum har vært sluttspilleksperter det siste tiåret holdt de på å ryke mot Fjellhammer i kvartfinalen i fjor, og de klarte heller ikke å vinne sluttspillet til slutt. Bergen er nyopprykket, men har en rekke gode spillere som vil gjøre livet surt for Elverum i denne kvartfinaleserien. Vi tror Elverum vinner 2-0 i kamper, men at kampen i Bergen like gjerne kan bikke begge veier, men at de svarte og hvite har marginene med seg.

ØIF Arendal-Nærbø

I denne semifinaleserien tror vi at ØIF tar 2-0 i kamper. Sørlendingene har vært meget gode i årets sesong, og anført av en strålende Mathias Larsson så tror vi at ØIF vinner 2-0 i kamper. Nærbø har kommet seg til sluttspill igjen, selv om det har vært en litt trøblete sesong med trenerbytte, en del spillere som forsvinner etter sesongen og varierende resultater. Nærbø er en gjeng som aldri slutter å imponere, men rutinen til Arendal tror vi blir tungen på vektskålen. Eneste lille minuset ved Arendal er at de kan variere veldig i prestasjonene, men vi tror at laget er så godt at de tar seg til en semifinale.

Runar-Drammen

Kanskje den mest åpne kampen av alle. Begge lag har litt andre forutsetninger nå enn da sesongen startet. Sindre Aho er borte for DHK, mens Christoffer Rambo er ute med skade for Runar. Drammen har en ung gjeng som er fulle av pågangsmot, mens Runar er det voksne menn som har spilt sånne kamper mange ganger tidligere. Vi tror at Drammen overrasker med å vinne en kamp, men at Runar blir for sterke over tre kamper. Runar vinner 2-1 i kamper etter to jevne kamper, før Runar viser hvem som har mest hår på kassa i siste match.

Vi tror derfor at de fire beste lagene i serien er de fire lagene som kommer til semifinale. I ett sluttspill vil det alltid være en eller to overraskelser, så får vi krysse fingrene for at det ikke er Bergen denne gang. Første kamp er på søndag klokken 17:00 i Terningen Arena. Vi håper at sluttspillfeberen kommer til deg, og at du tar turen til hallen. Vi ses!