Sluttspill og semifinale med drama-garanti? – Elverum

Sluttspill og semifinale med drama-garanti?

Fredag braker det løs i Semifinalen til Sluttspillet mellom Elverum og ØIF Arendal!

Vi har tatt et lite tilbakeblikk på noen av høydepunktene i oppgjøret mellom Elverum og ØIF Arendal oppgjennom årenes løp!

ØIF Arendal – Elverum (NM Semifinale 5.november 2014)

En av de første store slagene mellom Elverum og ØIF Arendal sto i Sør Amfi i 2014. Da møttes lagene til semifinale i Cupen. Elverum hadde året før tapt Cupfinalen mot Fyllingen i Oslo Spektrum, nå jaktet Elverum en revansje i Cupfinalen, men måtte først forbi ØIF Arendal som sto som motstander i Semifinalen. Lagene holdt følge lenge og til pause ledet Arendal 15-14. André Lindboe ga Elverum ledelsen på stillingen 17-18 med et kvarter igjen av kampen, men selv om Luka Mitrovic fulgte opp med ny ledelse etter utligning av Magnus Jøndal, kom ØIF Arendal voldsomt på slutten og en Jøndal i storform satte 3 mål mot slutten som sikret ØIF Arendal plass i Cupfinalen etter en 26-23 seier mot Elverum. Arendal møtte Bodø i cupfinalen og vant hårfint 23-22 mot laget fra nord.

Elverum – ØIF Arendal (Sluttspillet 2016-2017)

Elverum hadde hjemmebanefordel når de møtte ØIF Arendal til sluttspillfinale i 2017, men Arendal hadde ingen planer om å gi ved dørene når lagene skulle gjøre opp om gullet i best av 3 kamper. Sammen med gullet fulgte den gjeve Champions League-plassen som Elverum så langt hadde hatt, men nå skulle det vise seg at den hang i en tynn tråd.

Kamp 1:

Lagene møttes i Terningen Arena i første kamp og Elverum fikk det ikke til å stemme mot sørlendingene, selv med Terningen i ryggen, måtte Elverum innse at det ble tap i første oppgjør 21-24 og hjemmebanefordelen var plutselig hos Arendal.

Kamp 2:

Neste oppgjør gikk i Sør Amfi og det så lenge ut til at Elverum måtte se langt etter Champions League- drømmen i kommende sesong. Elverum lå under med 4 mål til pause, og på tribunen var Sværmen nærmest i gang med seiersdansen, men dette oppgjøret skulle by på høy dramatikk. Allerede 4 minutter ut i 2.omgang utlignet André Lindboe til 14-14. En helt ny giv var å se i Elverumlaget, og nå jaget lagene hverandre helt til klokka slo. Da sto det uavgjort på talva, og lagene måtte ut i ekstraomganger. Lagene fortsatte å jage hverandre og med sekunder igjen ledet Elverum 30-29, ØIF Arendal hadde en stor sjanse til å utligne i siste sekund, men August Pedersen løp inn i Pujol og mens ØIF benken nærmest jublet for straffe, ble skuffelsen stor når dommerne viste tegn for brøyt. Dermed tok Elverum tilbake hjemmebanefordelen og at skulle gjøres opp i siste og tredje kamp i Terningen Arena.

Kamp 3:

Pujol var innblandet i sluttsekundene i forrige oppgjør, og ble også tungen på vektskålen i siste finale-kamp i Terningen Arena. ØIF hadde nærmest hatt sluttspillgullet i lomma, men nå var det Elverum som ledet an mot nytt edelt metall. Et helt nytt Elverum var på plass på banen, en litt dårlig start til tross. Elverum ledet 13-9 til pause, og derfra og ut hadde de svarte og hvite full kontroll. Dermed kunne Elverum løfte pokalen etter 25-20 seier og 2-1 i kamper.

Elverum – ØIF Arendal (Seriefinale 17.03.2019)

I 2019 sto en ny høydramatisk kamp på plakaten. Elverum og ØIF Arendal skulle gjøre opp om seriegullet i Eliteserien etter en jevn sesong. Seier til Elverum ville gi Elverum seriegull, seier til ØIF Arendal ville gi seriegull til sørlandet og ved uavgjort ville ØIF Arendal ta seriegullet på innbyrdes oppgjør ettersom de vant 25-24 i forrige seriekamp mellom lagene.

Elverum ledet an med 5-0, og gjestene satte sitt første mål for kvelden etter 9 minutter, det meste så ut til å gå Elverums veg. Men ØIF Arendal jaget, og på slutten av 1.omgang ble det høydramtisk når Josip Vidovic havnet under Tine Poklar og Erik Heia Pedersen, det endte med sykebil og et ankellbrudd for Vidovic. Med en av sine beste spillere ute skulle man tro det så mørkt ut for Arendal, men tilbake i 2.omgang var ØIFs lyst på seriegull nok til å hente inn Elverum og utlinge på stillingen 20-20, og ikke lenge etterpå en ledelse 23-22 til sørlendingene. Når Martin Lindell scoret med ett og et halvt minutt igjen av kampen måtte Elverum ha 2 mål for å sikre gullet, men det holdt ikke at TIne Poklar utlignet med 23 sekunder igjen. Det endte 24-24 og Arendal kunne dra fornøyde hjem med seriegullet

Elverum- ØIF Arendal (Sluttspill 2018-2019)

Etter at Arendal snøt Elverum for seriegullet var det duket for en ny duell mellom lagene i sluttspillfinalen samme sesong. Elverum kom sterkt tilbake i sluttspillet som til da hadde vært Elverums spesialitet. Nå var derimot ingenting gitt før Elverum og ØIF Arendal skulle møtes til finale, denne gangen best av 5.

Første kamp gikk på bortebane i Sør Amfi, og Elverum viste at de var klare for kamp, i det de tok hjemmebanefordelen hjem til Terningen etter 30-26 seier på sørlandet. I neste kamp i Terningen Arena satte Elverum skapet på plass og knuste ØIF Arendal 30-22.

Nå måtte ØIF Arendal vinne på hjemmebane i tredje kamp for å ha noen som helst sjanse til å kjempe videre om sluttspillgullet, men nok engang viste Elverum seg fram som det store sluttspilllaget. Elverum vant kontrollert nok engang og med 31-28 seier i Terningen hadde Elverum sikret 3-0 i kamper og jubelen kunne slippes løs. Elverum hadde revansjert seriefinalen og parkert ØIF Arendal i sluttspillet!

Elverum – ØIF Arendal (Seriefinale 22.12.2020)

Etter en spesiell sesong der det var uvvist om kampene ville gå som planlagt, lå mye tilrette for det som skulle bli en seriefinale etter bare halvspilt serie i 2020. Elverum tok imot ØIF Arendal rett oppunder jul og det var klart for storoppgjør i Terningen Arena. Dessverre for tomme tribuner, men det stoppet ikke Elverum fra å gi ØIF Arendal et brutalt møte med deres hjemmebane. For her var det ingen tvil! Seriegullet skulle til Elverum og de svarte og hvite hadde ingen planer om å gjøre det spennende for de tusenvis av tvs-seerne som fulgte oppgjøret. Elverum feide all tvil til side og knuste ØIF Arendal 37-22 og seriegullet var et faktum!

ØIF Arendal – Elverum (Cupfinalen 14. mai 2022)

I 2022 kom ØIF Arendal seg til Cupfinalen igjen for første gang siden NM-gullet i 2014. I finalen var tre ganger regjerende mester Elverum motstander. Cupfinalen 21/22 ble en svært jevn kamp der Elverum til slutt trakk det lengste strået i Jordal Amfi. Det sto 19-19 til pause, men Stig-Tore Moen Nilsens 12 mål bikket til slutt kampen i Elverums favør. Elverum kunne igjen løfte Kongepokalen med 35-32 seier!

ØIF Arendal – Elverum (Sluttspillfinale 21/22)

Under en måned etter Cupfinalen skulle lagene igjen kjempe seg imellom i jakten på sesongens siste trofe. Da sto det om sluttspill-tittelen og Elverum startet hjemme med en 32-28 seier i første kamp i Terinngen Arena.

I kamp 2 sto slaget i Sør Amfi og Elverum sikret nok en seier med 35-29 og trengte kun en seier til for å sikre seg trippelen for sesongen.

I kamp 3 slo ØIF Arendal tilbake i Terningen Arena og vant 30-25, og åpnet opp sluttspillfinalen før det neste oppgjøret i Sør Amfi.

I kamp 4 viste Elverum kraft og vilje til å vinne og med Taiga’n på plass på tribunen i Sør Amfi kunne Elverum løfte sesongens tredje trofe, etter en 34-28 seier på bortebane og 3-1 i kamper mot rivalen fra Sørlandet.

Elverum – ØIF Arendal (Rema 1000-ligaen menn 22/23)

I Elverums første hjemmekamp i 2022/2023 sesongen var det igjen klart for duell mot sørlendingene. Etter å ha snytt ØIF Arendal for både Cupgull og Sluttspillgull før sommeren var det igjen duket for sotrkamp i Terningen Arena. Elverum hadde aldri tapt i sesongens første seriekamp på hjemmebane i Terningen Arena, men det var åpenbart at et revasje-sugent ØIF Arendal ikke kom til Terningen Arena uten mål om poeng. Lagene kriget om å ha ledelsen gjennom 1.omgangen, men når fløyta for de første 30 minuttene sto det likt 19-19 på tavla i Terningen! Utover i 2.omgangen fikk Elverum større og større problemer med å få kontroll på Magnus Søndenå og Co, som var oppe i en 6 måls ledelse 5 minutter før slutt. Elverum jaget ustanselig, men avstanden var for stor og til slutt kunne ØIF Arendal innkassere seieren med 36-34!

I bortekampen i Sør Amfi rett etter landslagspausen i januar, skulle det ikke bli mindre dramatikk. Denne gangen var det ØIF Arendal som kom absolutt best ut i startgropa og det tok ikke lang tid før de begynte å bygge opp det som så ut til å være en solid ledelse, og Elverum hadde store problemer med å samle seg. Med 5 minutter igjen av 1.omgang gikk ØIF Arendal opp i en 16-9 ledelse, Elverum tok seg sammen og tok litt innpå inn mot pause, da var stillingen 17-12 til Sørlendingene. Tilbake i 2.omgang hadde pausepraten i Elverumsgarderoben åpenbart bært frukter og de svarte og hvite jobbet seg stadig mer inn i kampen. Etter omlag 45 minutter hadde Elverum knappet innpå til 24-22 og det var virkelig match igjen i Sør Amfi. For selv om ØIF Arendal dro ifra igjen til en 3 og 4 måls ledelse, tok et kollektivt Elverum tak i kampen og spilte seg til en utligning på 30-30, med 2 minutter igjen. Etter at ØIF Arendal igjen tok ledelsen til 31-30, scoret Tobias Grøndahl på straffe og utlignet igjen, før han fikk nok en mulighet fra 7-metern i siste sekund. Den satt rett i kassa og Elverum kunne dra hjem med 2 poeng etter 31-32 i Arendal. Nok engang ble det drama og høy temperatur når Østerdølene møtter Sørlendingene!

Så langt denne sesongen!

Sist lagene møttes var i serien hjemme i Terningen i februar, da endte det 30-30 mellom rivalene. I sesongens første møte på bortebane i Oktober var det ØIF Arendal som nok engang stakk av med seieren i det første møtet mellom lagene for sesongen.

Nå er det klart for sesongens tredje duell mellom lagene, det står således 1,5-0,5 i poeng til ØIF Arendal så langt denne sesongen, før lagene fredag kveld går inn i en knallhard duell i sluttspillets semifinale som spilles best av 3!

De siste 10 årene vitner kort og greit om at her blir det Drama-garanti! Så sikre deg plass og bli med å bikk kampen i Elverums favør! Det skal merkes at de svarte og hvite har hjemmebane fordel!

Heia Elverum!