Finalebilletten ble sikret på Sørlandet! – Elverum

Finalebilletten ble sikret på Sørlandet!

I Sør-Amfi denne kvelden var det to lag som tidlig viste at de ville ta det neste stikket i denne sluttspillserien. Og det var to lag som virkelig hadde funnet flyten i det offensive, samtidig som begge lag slet med å få tak bakover. Matias Larson var tidlig frempå og satte sine to første for ØIF Arendal, mens Magnus Søndenå tok tak i Elverum sitt angrep. Da Elverum fikk satt forsvarsspillet og Vegard Bakken Øien plukket noen frem noen redninger, så fikk de hvitkledde en god start på kampen. Elleve minutter ut i kampen hadde vi allerede få se 15 mål, på stillingen 6-9 til Elverum.

Det skal ikke stå noe på tenningsnivået på de to lagene. Ingen av lagene ga noe gratis bakover, og dommerne la seg på ei linje som tillot det tøffe forsvarsspillet. Flere tøffe brytekamper og dueller, noe som til slutt endte med at ØIF fikk kampens første utvisning. I det følgende overtallsspillet skaffet Elverum seg to straffekast, og Sindre Heldal var sikkerheten selv fra straffemerket. De tre første straffekastene ble kvittert ut i scoring, og med ti minutter igjen av førsteomgang var Elverum foran med sifrene 10-13. Da valgte ØIF å prøve ut sitt velkjente 7-mot-6-spill.

Med Magnus Søndenå i fyr og flamme, og en håndballkamp som gikk i et hurtig tempo, så kunne Elverum gå til pause med ledelsen 14-20. Nevnte Søndenå noterte seg for 7 av Elverum sine 20 scoringer før hvilen. Til sammenligning scoret Elverum kun ti mål i førsteomgangen på fredag. Det hjalp også at Bakken Øien gjorde en veldig god figur i Elverum-målet.

Det vi fikk se rett etter hvilen var mildt sagt snodig. Begge lag rotet bort uvanlig mange baller. Elverum-forsvaret så ut til å ha grei kontroll og stjal flere pasninger fra et rotete ØIF-angrep, men flere ganger endte ballen tilbake hos de svarte og røde. Allikevel var det gutta fra de dype skoger som fikk en best start på andreomgang. Sindre Heldal satt også sine to første straffekast i 2. omgang.

Tobias Grøndahl var ikke den som var høyest på toppscorerlisten denne kampen, men som ofte før, så var Elverums nr. 15 svært sentral. Playmakeren styrte opp angrepsspillet og var nest sist på veldig mye av det Elverum gjorde fremover. Da ØIF fortsatte å gjøre enkle feil, så var Grøndahl og Elverum snare med å straffe sørlendingene. Ti minutter ut i andreomgang kunne Grøndahl sende Elverum foran 21-29.

Feilene ville ikke utebli for sørlendingene, og Elverum fortsatte å male på utover i omgangen. Da Elverum snappet opp nok en pasning i forsvar, så kunne Kasper Lien kontre inn til en ledelse på ti mål med et kvarter igjen å spille. Et par minutter senere kunne Antonio Serradilla gjenta Lien sin oppskrift. Spanjolen stjal ballen og på egenhånd stusset han hele veien over banen før han overlistet Kristian Jurisic i ØIF-buret.

ØIF Arendal inviterte til håndballfest i Sør-Amfi, kun for å se på at Taiga’n og Elverum ble festens midtpunkt. Servitør Grøndahl som styrte Elverum-angrepet med bravur, en tilnærmet feilfri Magnus Søndenå som senket tidligere lagkamerater. Sindre Heldal med sine 10 mål var også en sterk bidragsyter til at Elverum fikk en relativt grei kveld på Sørlandet. At Bakken Øien også leverte en sterk kamp i buret var også til stor glede for alle tilreisende Elverumsinger.

ØIF Arendal får noen scoringer mot slutten av kampen, men til ingen annen nytte enn at det blir til pynt på resultattavla. Elverum kunne juble for finalebillett etter en overbevisende seier denne kvelden, med de knusende sifrene 30-41. Nå er det bare å vente tre uker, så er vi klare for vår 11. strake sluttspillfinale! Vi sees i Terningen Arena når den tid kommer.