Elverum kriget til siste sekund i Trondheim! – Elverum

Elverum kriget til siste sekund i Trondheim!

Elverum var onsdag kveld på plass i Trondheim Spektrum på jakt etter seier i 1.Finale mot Kolstad, og det ble nesten nok engang for Elverumsgutta!

Elverum slet fryktelig de første minuttene og klarte ikke å få kontroll på Kolstads angrepsrekke i innledningen av kampen, det sto 7-1 til Kolstad før Elverum tok timeout og gikk ut på banen igjen i 100!

For det var Elverum som tok over momentum i kampen etter timeouten og på få minutter hadde de svarte og hvite hentet inn igjen trøndernes ledelse og redusert til 9-8. Med en Kasper Thorsen Lien ute med skade hang det mye ansvar på Simen Søgaard på vingen, men han hadde åpenbart ingen problemer med verken å finne scoringsmodus eller tenningen i Trondheim, med 3 mål var han en sterk bidragsyter til opphentingen gjennom midten av 1.omgangen.

Etter å ha hentet inn igjen Kolstads store ledelse klarte Elverum å holde tett kontakt med Trønderne gjennom store deler av omgangen, selv om utviningene flakset i begge retninger. Litt stang ut i slutten av 1.omgang gjorde likevel at Kolstad kunne gå i garderoben med 17-13 ledelse.

Det var helt tydelig at Elverum nå hadde funnet formen på forsvaret og utnyttet også effektiv feil fra Kolstad og kjørte kontringer straks muligheten bydde seg.

Elverum ble lenge liggende 3-5 mål bak, men når spenningen begynte å dra seg til mot slutten krøp også Elverum sakte med sikkert nærmere på måltavla, men selv om muligheten bø seg flere ganger, klarte aldri Elverum å utligne. 5 minutter før slutt var Elverum kun ett mål bak og det kokte i Trondheim Spektrum, med god hjelp fra våre tilreisende venner i Taiga’n som holdt det gående og pushet gutta mot det umulige.

Elverum satte seg i en god posisjon når de med rett under ett minutt igjen satte inn en rask scoring på stillingen 29-28 og tvang Kolstad til timeout minuttet før slutt. Elverum kjempet heroisk, men Simen Lyse klarte til slutt å vri inn et skudd via Bakken Øien og i mål, og selv om Elverum ikke ga opp med halvminuttet igjen med 2 mål bak, ble det en for krevende oppgave i Trondheim.

Det ender 30-28 i 1.finale og Kolstad leder dermed 1-0 i kamper før ny kamp i Terningen Arena på lørdag!

Elverum viser nok engang at det er mulig å tukte trønderne, og hadde det ikke vært for en litt tung start ville resultatet kanskje vært annerledes denne onsdagskvelden i Trondheim. For Elverum vinner de siste 50 minuttene av kampen, det er verdt å ta med seg inn i lørdagens enormt viktige oppgjør. Da er det vinn eller forsvinn for Elverum og er det en ting som er sikkert så er det at atmosfæren i vår egen storstue kan være tungen på vektskåla når lagene braker sammen igjen i helga!

9 utvisninger og en god del julig ble delt ut i Trondheim, det blir neppe lavere temperatur når lagene møtes til 2.finale!!

Simen Søgaard leverer med Kasper Lien ute og blir kveldens toppscorer for Elverum, mens Magnus Søndenå stikker av med bestemannsprisen!

Fakta:
Mål Elverum: Søgaard (7), Grøndahl (6), Søndenå (4), Heldal (4), Blomgren (3), Hübert Larsen (2), Awad (1), Langaas (1)

Toppscorer Kolstad: Abelvik Rød (8)