Kommentar: Final countdown! – Elverum

Kommentar: Final countdown!

Med kun timer igjen av sesongen brygger det opp til nok en storm, ja ikke bare på himmelen, men også på banen.

For onsdag braker Kolstad og Elverum sammen igjen, og en hel nasjon venter i spenning på avkast.

Etter lørdagens elleville kamp i Terningen Arena, der Elverum stakk av med seieren etter 4(!) ekstraomganger er norsk håndball på alles lepper.

Det er lett å glemme, etter et tiår som norges beste lag, at også Elverum har vært underdogs før. Kaster vi ballen omlag 15 år tilbake i tid var det Drammen som var Norges beste lag, med landslagsspillere og et lag som var ute i Europa.

Hvem glemmer vel romjula i 2009 når Elverum gjorde litt som på lørdag, lå stadig som gjedda i sivet og lurte, før vi tok det på slutten. Det var Cupfinalen i 2009, Elverum mot Drammen. Elverum vant 25-24, etter å ha scoret 3 mpl i sluttminuttene uten at Drammen klarte å svare. Det skulle ikke være mulig, men vilje, pågangsmot og et fantastisk publikum i ryggen bidro til at Kongepokalen kom hjem til Elverum for første gang!

Men går vi enda et år tilbake i tid, til 2008 og Bergen for å dra oss inn på sluttspillsporet igjen, var det der Elverum startet samlingen av sine i alt 11 sluttspill-pokaler. Det var den gang sluttspillet ble spilt som en slags final4 med semifinale og finale samme helg. Slaget sto i Bergen, i Haukelandshallen.

Jeg var der, kledd i svart og hvitt, blødde vi for drakta både på banen og på tribunen, mot landslagsprofilene og Drammen i finalen. Ingen, bortsett fra oss selv hadde trua, men jaggu fikk vi rett. Når sluttsignalet gikk hadde vi slått Drammen og sikret klubbens første sluttspillpokal!

Ironisk nok, på hjemvegen 8 timer i buss, sang vi en sang i supporterbussen, nærmest ustanselig hele vegen hjem, før vi fortsatte på Lokket når vi kom til Elverum. «Min dag», med Åge Aleksandersen….trøndern.

Nå 16 år senere skal vi opp mot trønderne i en Sluttspillfinale igjen, før andre gang på to sesonger. Sist gikk det ikke vegen, det vet vi alle, men det betyr da vel ikke at det er umulig? Den har vi hørt før…

Det var umulig mot Montpellier, det var umulig mot Drammen….

Men som noen trøndere i DDE sang: «Vi visste det var mulig, det umulige», det er kanskje akkurat det som har satt oss i posisjon til å på onsdag valfarte til Trondheim for å gjøre Kolstad Arena til vår hjemmebane med oppunder 400 i svart og hvitt på tribunen.

Jeg har sett mye håndball med Elverum oppgjennom mine forholdsvis få år her på jorda, ja fulgt dem over halve livet faktisk. Det har vært høyt og lavt, det har vært eufori og forbannelse, det har vært skandaler og dramatikk. En ting har likevel stått der beinstøtt i midten i med og motgang, en klubb som i 78 år har vært med på å påvirke norsk håndball, det er selvfølgelig vår klubb. På onsdag skal Elverum Håndball med Håndballbyen i ryggen nok engang ut i krigen, kom ikke her å si at det er umulig å seire!

/Magnus Stenseth