Kolstad-Elverum 34-30 – Elverum

Kolstad-Elverum 34-30

For en spennende kamp vi var vitne til i Kolstad Arena denne onsdags kvelden. Elverum fikk en bedre start enn hva da hadde fått i de to foregående kampene, og hang godt med på tempoet til hjemmelaget. Anført av en spillesugen Sander Sagosen klarte allikevel vertene å ta kommandoen i kampen i den første omgangen. Elverum gjorde noen enkle tekniske feil som førte til at hjemmelaget kunne gå til pause på stillingen 15-12.

I den andre omgangen var det Elverum som var det beste laget. Selv om Kolstad ledet lenge i starten visste de 350 tilreisende Elverumsingene på tribunene at de hvitkledde aldri kom til å gi seg. Anført av vår egen Simen Søgård viste de svarte og hvite at underdogen hadde det stjernespekkede Trondheimslaget i kne. Etter 10 minutter av omgangen ledet vertene med to mål etter at Tobias Grøndahl dunket inn 19-17 målet. Etter dette var det meget jevnt og lagene byttet på å lage mål. Elverum var lenge halsende både ett og to mål bak, men de ga seg aldri. 16 minutter ut i kampen var det uavgjort mellom lagene etter at Søndenå kontret inn en scoring.

Ut omgangen var det så jevnt og tett som det bør være i en sluttspillfinale. Det var en fantastisk nerve og de 2400 tilskuerne i hallen fikk se Sindre Heldal føre Elverum opp i ledelse med under 10 minutter igjen av kampen. Dessverre for Elverum var Kolstad hakket bedre den nesten fasen og ledet 26-24 da det var igjen 3 minutter av kampen. Heldigvis satte Søndenå inn enda en scoring før Tobias Grøndahl utlignet til 26-26. Med litt over minuttet igjen jaget de rødkledde trønderne scoring. Et heldig innspill til Magnus Rød gjorde at Kolstad burde tatt ledelsen igjen, men Vegard Bakken Øien reddet mesterlig da landslagsspilleren kom alene med målvakt. Elverum fikk dermed matchball med en timeout igjen. Dessverre for Elverum klarte de ikke å utnytte den, og dermed ble det ekstraomganger som skulle avgjøre hvem som ble sluttspillmester i Norge.

I ekstraomgangene var det igjen Simen Søgård som sørget for at Elverum tok ledelsen, men etter dette var Kolstad det beste laget. De rødkledde satte inn tre scoringer på de første fem minuttene og fikk dermed en god mulighet til å ta seieren hjem. I den andre ekstraomgangen fikk Elverum en gyllen mulighet da Heldal reduserte sånn at Elverum kun var målet bak, og i samme situasjon fikk Sander Sagosen rødt kort. Dessverre for Elverum var det Kolstad som var best de siste fire minuttene og kunne juble for seier i sluttspillet. Elverum kjempet tappert og var kun marginer unna å ta det, men det ville seg ikke for de hvitkledde denne kvelden. Laget kan uansett være veldig stolte over at hele 350 tilskuere tok turen til Trondheim og at vi presset storfavoritten i alle tre kampene i årets sluttspill(burde spilt fem kamper)

Tusen takk til alle som fulgte oss denne sesongen. HEIA ELVERUM!