God start for våre gutter i U20-EM. – Elverum

God start for våre gutter i U20-EM.

Sommerferien er nå i full gang for mange, og folk farter rundt om i verden på leting etter finværet. Våre håndballgutter nyter også en vel fortjent ferie, de aller fleste av dem helt andre steder enn i en håndballhall. Men ikke alle. For Patrick Helland Anderson, Eirik Kulvedrøsten Soløst og Theodor Starck så tilbringes sommerferien i Slovenia, der årets U20-EM finner sted.

Norge, med Patrick og Eirik, har kommet godt i gang i mesterskapet. Onsdag spilte de sin første kamp mot Romania, der Norge tidlig fikk seg en komfortabel ledelse og rodde i land seieren. Stillingen ble 35-27, i en kamp hvor begge Elverumsguttene fikk bidratt på banen. Patrick Helland Anderson ble kampens toppscorer med ni mål.

Torsdag var det klart for nok en kamp for Norges juniorlandslag. Denne gangen var det Tsjekkia som stod for tur. Etter en noe treg start for de norske gutta, så fikk de kjempet seg tilbake i kampen og stakk av med seieren med sifrene 36-28. I denne kampen noterte Patrick Helland Anderson seg for intet mindre enn 12(!) scoringer, og han står dermed med 21 mål på de to første kampene. Patrick er med det delt toppscorer i mesterskapet, sammen med Óli Mittún fra Færøyene.

Theodor Starck og Sverige har også startet mesterskapet godt, og står med fire poeng etter to storseiere. På onsdag innledet svenskene mesterskapet med å slå Polen 38-26, i en kamp hvor Theodor noterte seg for to scoringer.

Torsdag var det Ukraina som stod på motstand banehalvdel for Sverige, og heller ikke den kampen ble noen stor utfordring. Vårt naboland hadde stålkontroll fra start til slutt, og ga seg ikke før det stod 37-16 i favør Sverige. Theodor gjorde en fin figur i denne kampen, og satte inn fire mål på fire skudd.

Det har altså vært en veldig god start for våre spillere i årets U20-EM. Fredag er det kampfri for begge lagene, før siste gruppespillkamp spilles lørdag. Da er det Ungarn som står for tur for våre norske gutter, mens Island venter for Theodor Starck og Sverige.