Serradilla forlater Elverum – Elverum

Serradilla forlater Elverum

Under mandagens premieretrening ble nyheten om at venstreback Antonio Serradilla Cuenca forlater Elverum offentliggjort. Nils Kristian Myhre i sportslig utvalg kunne meddele at Serradilla og Elverum søndag kveld hadde blitt enig med en Champions League-klubb om oppkjøp an den 25 år gamle spanjolen.

Nå er det klart at det er de tyske mesterne Magdeburg som har kjøpt Serradilla ut av kontrakten med Elverum Håndball.

Serradilla kom til Elverum for 1,5 år siden og tiltredde troppen etter mesterskapspausa i februar 2023, et halvt år før han egentlig skulle kommet til de dype skoger.

Spanjolen har vist seg god begge veger på banen, men utvilsomt vært en eminent forsvarsspiller, og en av mange viktige brikker som gjorde at Elverum nesten tok sluttspillet hjem mot alle odds.

– Jeg er veldig glad for at jeg tok valget om å reise til Norge, og det som det jeg tror er den første spanske spilleren i ligaen. Jeg kom som en fyr som nesten ikke kunne engelsk, og har utviklet meg mye her, sier Antonio til Østlendingen.

– Dette er en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg. Klubben har hjulpet meg mye og respektert mitt ønske om å dra. Nå gleder jeg meg enormt til å komme i gang og vise at jeg er god nok der nede, sier Serradilla.

Spanjolen tok dermed farvel med over 400 fremmøtte supportere på premieretreningen, tydelig berørt av situasjonen og fikk trampeklapp fra fansen.

– Igjen viser Elverum har de er et godt springbrett til store klubber i Europa og fortsetter å ha et godt rykte. Det har vi sett med Eric Johansson til THW Kiel, Dominik Mathe til PSG, Tobias Grøndahl til GOG og nå Seradilla til Magdeburg, sier håndballekspert Bent Svele til TV2.

Vi takker Antonio for tiden i Elverum og ønsker alt godt videre!