Dette tenker Børge og Erik om Håkons Hall! – Elverum

Dette tenker Børge og Erik om Håkons Hall!

5.oktober venter en ny storkamp i Håkons Hall på Lillehammer når vi nok engang flytter hjemmekampen mot Kolstad til Innlandets største håndballhall! Vi har tatt en liten prat med Børge Lund og Erik Toft om hva de tenker rundt det kommende oppgjøret!

Det begynner å nærme seg sesongstart, og nå er det altså klart at vi skal tilbake til Lillehammer og Håkons Hall allerede i oktober. Hva tenker du om det som venter Børge?

– Det har jo blitt en slags tradisjon dette. Jeg tror det er viktig for klubben å stå i de valgene vi har tatt om hvem vi ønsker å være. Det handler om hvordan vi ønsker å drive klubb og utvikle klubben, uavhengig av sesongstatus, status på lag og status på internasjonale kamper. Det å flytte en slik seriekamp til Håkons Hall handler rett og slett om hvordan vi ønsker å drive produktet Elverum Håndball fremover. Sånn sett har det for oss blitt helt naturlig å legge en kamp til Lillehammer.

Det er ingen ringere enn Kolstad som står på andre siden av banen i det kommende oppgjøret 5.oktober. Sportslig sett, hva betyr det å flytte en slik match til en arena som Håkons Hall?

– Rent sportslig sett så er det ingen tvil om at vi vet hva vi er gode for her hjemme i Terningen Arena, vi vet hva Terningen er i stand til å skape mot på papiret bedre lag enn oss. Det har vi sett mot PSG, Kiel, Kielce og mot Kolstad. Terningen Arena er vanskelig, når den er varm og fullstappa med 2500 tilskuere som pusher. Vi vet hva vi er gode for i Terningen, så sportslig sett ville vi helst spilt her hjemme, men det er et større bilde vi skal leve opp til sett i lys av hvordan vi ønsker å drive klubben. Det å spille seriekamp i Håkons Hall har for mange positive sider, opp mot det å spille i fullsatt Terningen Arena mot det samme laget, og forhåpentligvis kan vi likevel få noen gode kamper her hjemme i sluttspillet mot det samme laget!

Hva betyr det for produktet norsk håndball at man velger å satse på Håkons Hall?

– Det er kjempeviktig at man tør å lage events, tør å få håndballen til å fremstå litt mer sexy og delikat, slik man ser på de store arenaene i mesterskap og som vi så i OL nå i sommer. Det er en stor sirkel, skal man få inn mer penger til håndballen må vi også øke interessen og sponsorenes synlighet. Det er nok lettere å gi noen tusenlapper ekstra når man kan levere arrangementer som det vi nå får i Håkons Hall. Klarer man å skape mer verdi, får man flere lag og kanskje enda flere som kan delta i Europa-cup og sanke poeng internasjonalt. Det er ingen tvil om at vi har en veg å gå i Norge for at de 3-4 beste lagene skal og må stille opp internasjonalt for å sanke poeng. Ser vi standingen herrelandslaget har fått de siste 8-9 årene, så henger fortsatt den norske ligaen litt etter. Da må det rett og slett jobbes på større områder enn 20×40 meter for å løfte oss opp.

Det er forsatt en god stund fram til 5.oktober, flere av gutta på laget har ikke opplevd slike rammer før. Er det noe spsielt dere gjør når dere setter snuta mot Håkons Hall, sammenlignet med å en vanlig hjemmekamp i Terningen?

– For oss er det en vanlig kamp, forutenom at vi kjører til vår egen hjemmekamp. Det gjør at strukturen på kampdag er mer lik en bortekamp, når vi tar buss fra Elverum og setter os ned et sted og spiser 3 timer før kamp, så de siste 4 timene blir litt annerledes i og meg at vi skal på en liten busstur og har et felles måltid. Vi har mer enn nok med å tenke på hvordan vi skal gjøre det på banen, og det er det som er vår oppgave. Så får Bjørnar, Kalle og alle de som bidrar til å arrangere kamper som dette ta seg av det. Vi skal hvertfall gjøre alt vi kan for å få samhandlingen til å sitte innenfor banens ytterste merker.

Du har selv spilt storkamper i slike arenaer og du har hatt med deg Elverum til Håkons Hall før. Er det en spesiell opplevelse for deg som trener også å komme inn i en slik atmosfære som på Lillehammer?

– Det er jo det, opplevelsen er der når det er mye folk. Vi ønsker alltid å spille kamper for fulle tribuner, der arenaen er tettpakka og der det er stemning og energi. Det er det vi alle drømmer om: Koket på tribunen mellom hjemme og bortesupportere og fulle tribuner. Når kampen starter er det våre forberedelser som kicker inn og våre arbeidsoppgaver som står i fokus, da er det sjelden at vi blir tatt av begivenheten. Men det skal virkelig sies, alle arrengement og ting som gir energi i arenaen gir også oss energi, og med energi kan vi få marginene i vår favør.

Erik Toft, tilbake i svart og hvitt. Nå får du endelig din debut i Håkons Hall, hvordan blir det?

– Det blir skikkelig gøy. Jeg har ikke opplevd det før, bare sett det på TV og det ser fryktelig artig ut! Så jeg håper virkelig vi klarer å fylle hallen, det hadde virkelig vært drømmen! Å spille for en slik ramme blir kjempekult!

Noen år borte fra Elverum, og dette er det du kommer tilbake til, hvordan er det?’

– Fantastisk! Det er jo dette vi ønsker og jobber for hver dag. Masse interesse, og få spille kamper som dette foran mange tusen tilskuere, det er jo derfor vi driver med dette!

Du har fått noen storkamper med landslaget og i Danmark, men hva forventer du deg av Håkons Hall og Innlandet nå?

– Jeg forventer at hele Innlandet mobiliserer, og at vi klarer å skape en skikkelig ramme på Lillehammer. Det skal vi bidra til både før og under kampen. Jeg og vi gleder oss til å oppleve dette sammen med dere!

Kolstad er motstanderen på Lillehammer 5.oktober, fjorårets mester venter altså i storkampen i Håkons Hall. Hva betyr det for atmosfæren rundt matchen for din del?

– Det er jo den største konkurrenten vår, har blitt. Vi ønsker å vinne hver kamp, og det gjelder også mot Kolstad! Det var jo like før vi slo dem i sluttspillet forrige sesong, så jeg tror alt er mulig om vi klarer å mobiliserer energi fra en slik atmosfære inn i oppgjøret. Vi spiller for å vinne!

Børge og Erik er klare! Søndag 18.august slippes billettene!! Bli med på Innlandets største håndballfest!