Våre frivillige fortjener all hyllest! – Elverum

Våre frivillige fortjener all hyllest!

I dag våknet mange av oss med et stort smil om munnen! I går hadde vi en fantastisk dag, og at det hele ble toppet med seier var rett og slett magisk.

For mannen i gata er det umulig å forestille seg hvor mange detaljer som skal på plass for at dette arrangementet skal kunne gå knirkefritt. Det er busser som skal organiseres, billetter som skal selges og lastebiler med utstyr som skal transporteres. Det er gulv som skal legges, klappers som skal opp, reklame som skal på plass og parkering som skal organiseres. Det er mat som skal lages, VIP rom som skal opp og gå, og det er så mye – mye mer.

I tillegg skal det faktisk arrangeres en kamp – og innenfor hvert av disse punktene er det detaljer. Det er så mange detaljer, at excel arkene tilslutt inneholder alle regnbuens farger.

Som daglig leder med et relativt stort kontrollbehov så kan et prosjekt som «Håkons Hall» fort bli overveldende – men ikke i denne klubben. Grunnen til dette er at vi har et eget folkeslag som har valgt å bli med oss på vår håndballreise. De kaller seg frivillige og det finnes ikke superlativer nok i ordboka til å beskrive deres innsats. De fikser alt, og da mener jeg absolutt alt.

Under gårsdagens arrangement gikk jeg en periode bekymringsfull rundt, og lurte på hva jeg hadde glemt siden jeg ikke hadde noen oppgaver på blokka. Jeg snakket med en av de frivillige og uttrykte min bekymring, og fikk til svar: «Ida, dette har vi kontroll på. Jeg har vært her siden 2003 og det er mange som meg, så dette kan vi».

Og det hadde han helt rett i. Vi hadde over 100 frivillige i aksjon, noen med mange års erfaring i ryggsekken. Og hver og en utførte sin oppgave til 6 på karakterskalaen. Da blir helheten til slutt veldig bra, og det blir enkelt å være daglig leder.

Etter kampen hadde daglig leder et adrenalin kick av de sjeldne, og løp rundt som en hodeløs høne altfor lenge. Jeg var ikke mye til hjelp den første timen, og det eneste jeg greide å gjennomføre var å gå på Kiwi for å kjøpe noen flere ruller med søppelsekker.

Hva gjorde de frivillige? De rydda, hadde fokus på sine arbeidsoppgaver og jobbet for harde livet. De lot seg ikke rive med, og eneste forskjellen fra tidligere år var kanskje at de var enda blidere enn de pleier i Håkons Hall. Men det hadde jo også sin naturlige forklaring 😉

Uten dere hadde vi ikke kunnet arrangere håndballkamper i Håkons Hall og vi setter enormt stor pris på deres tid, engasjement og innsats. Uten deres utrettelige arbeid ville vi ikke ha oppnådd alt det vi har gjort. Det er dere som er hjertet i dette arbeidet, og det er gjennom deres vilje til å gi av dere selv at vi kan fortsette å gjøre en forskjell.

Nå er Håkons Hall ribbet for alle tegn fra gårsdagens fest, og vi takker igjen for oss i Håkons Hall.

Også det takket være våre frivillige. Dere er en unik art som jeg aldri har opplevd maken til.

Tusen – tusen takk!

Ida Borg

Daglig Leder