Overlegne i en omgang – Elverum

Overlegne i en omgang

Klasseforskjell før pause, men VIF matchet Elverum på resultattavle etter sidebytte. Men det var uvissheten rundt skaden på Morten Nergaard som opptok publikum etter kampen.

Elverum var i en klasse for seg den første halvtimen. Steffen Stegavik var arkitekten bak angrepsspillet hvor det kollektive spillet endte med sjanser og uttellinger, helt til resultattavle viste 16-6 til hjemmelaget til pause.

Men det var langt fra den samme kvaliteten som lå bak spillet til Elverum etter sidebytte. Laget viste ikke den samme viljen til å bearbeide motstanderne på samme måte som før pausen, og angrepsspillet minnet mer om intervalltrening med raske avslutninger på dårlige sjanser.

Men det ble en soleklar seier til hjemmelaget i serieåpningen i Elverumshallen.

Men Mortens nakkeskade verst

Dommeren måtte stoppe klokka da Morten Nergaard fikk en hoppskudd i ansiktet, men Morten fortsatte litt mellom stengene før han måtte overlate målgården til keeperkollega Mats Refseth Wæraas. Et normalt bytte ble plutselig mer alvorlig da fysioterapeuten tok hånd om Morten bak sekretæriatet.

Med frykten for nakkesleng og hjernerystelse ble Morten sendt til sykehus og kontroll etter kampen. Foreløpig melding er at Morten har fått en nakkesleng som har resultatert i 4 dagers sykemelding. Nå krysser de fleste fingrene på at Morten klarer seg med disse dagene for om en uke er neste kamp hjemme i Elverumshallen, – mot Runar.

Kampfakta

Elverum – Vålerenga 29-19 (16-6)

Mål, Elverum: Sigurdur Ari Stefansson 7, Kjetil aanestad 6, Andreas Rønnberg 5, André Lindboe 3, Leonel Ojala 2, Aleksander Børresen 2, Magnus Gullerud 1, Lars Nordberg 1, Steffen Stegavik 1 og Erik T. Toft 1.

Toppscorer Vålerenga: Damir Pasto Hovic og Thomas Thomsen 4 hver.